Matija Katanec se nakon 11 godina vratio u Varaždin

 VLADO KOS Cropix
USPOREDIO LIGE

Vratio se kući nakon 11 godina: ‘Naši susjedi su po nogometnoj infrastrukturi još uvijek dosta ispred nas‘

Matija Katanec se krajem ljetnog prijelaznog roka vratio u svoj NK Varaždin
Piše: I. HercegObjavljeno: 28. rujan 2022. 21:57

Matija Katanec (32) krajem ovoljetnog prijelaznog roka bio je u skupini igrača koji su osnažili seniorski roster Varaždina. U njegovom primjeru bio je to povratak u poznatu svlačionicu nakon 11 godina. Prvi je puta Zagrebačku ulicu napustio krajem juniorskog staža kada je otišao u tadašnjeg prvoligaša Croatiju Sesvete još 2008. godine. Dvije godine poslije vratio se, skupio nekoliko prvoligaških nastupa do poznatog egzodusa kluba.

Uslijedio je zanimljiv itinerer kroz Sloveniju (Gorica), Austriju (Baumgartner), kratki boravak u Hrvatskoj (Podravina), zatim dulja epizoda u BiH (Gradina, Radnik iz Bijeljine, pa najduže u Zrinjskom), te boravak u Italiji (Spezia). Nastavak je došao u HNK Gorici, a posljednje četiri godine igrao je u Mađarskoj (Mezõkövesd i Zalaegerszeg),

Ovog ljeta dogovorio je suradnju s elitnim ligašem iz rodnog grada u želji da svojim iskustvom pomogne u renesansi varaždinskog nogometa:

"Našao sam potentnu i mladu momčad, u ova dva tjedna priprema dobro su me primili. Kako na treninzima tako i na dvije pripremne utakmice koje smo dobili. Doduše, u početku je doživljen poraz u Koprivnici, ali nakon tri vezane pobjede to i nije ništa strašno. Sada je najvažnije da opet nastavimo sa skupljanjem bodova. Uz napomenu da Istra 1961 ima dosta kvalitetnih igrača. Jednog od njih, Ercega, znam iz Mađarske lige."

Kada smo već kod komparacije naše i Mađarske lige, kakvi su vaši dojmovi?

"Iako sam pratio Hrvatsku ligu, to nije bilo toliko detaljno da mogu davati neku čvršću ocjenu. Mogu samo reći da su naši susjedi, kada je riječ o nogometnoj infrastrukturi, još uvijek podosta ispred nas", rekao je Matija koji je u mladim danima bio redoviti član svih izabranih vrsta Hrvatske, od 15 do 20 godina.

Nakon dolaska-povratka u Varaždin opet je ozbiljnije prionuo nogometnim obvezama. Kako kaže, iz treninga u trening osjeća se tjelesno sve spremniji, što je jedan od glavnih preduvjeta se vrati u punoj formi na domaću prvoligašku scenu. U karijeri su ga vodili i mnogi priznati trenerski stručnjaci poput Z. Kranjčara (Croatia Sesvete), Bjelice (Spezia), Sliškovića (Zrinjski), Toplaka (Varaždin)...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:22