Domagoj Drožđek (desno)

 DAMIR KRAJAC Cropix
JEDAN OD KLJUČNIH IGRAČA

Vratio se nakon ozljede i odmah zabio, a sad poručuje: ‘Oni su karakterni, mi moramo biti karakterniji!‘

Ovaj susret potencijalno bi mogao puno značiti za prvenstvenu tablicu na kraju sezone
Piše: Mario DjakObjavljeno: 30. rujan 2023. 12:13

Uzbudljivo prvenstvo SuperSport Hrvatske nogometne lige nastavlja se s drugim krugom natjecanja, a ovog vikenda na svom stadionu Varaždin dočekuje Goricu u sklopu 10. kola. Utakmica je zakazana za subotu u 17 sati, te će ovo biti prilika za nastavak pozitivnog niza i za jednu, ali i za drugu momčad.

Značajna uloga

Ovaj susret potencijalno bi mogao puno značiti za prvenstvenu tablicu na kraju sezone s obzirom na izvedbe ovih dvaju momčadi. Podsjetimo, u prvom susretu ove sezone rezultat je bio 1:1, što je jasno pokazalo da su ove momčadi podjednako jake i spremne za izazove.

Jedan od ključnih igrača u središtu pozornosti bit će Domagoj Drožđek, koji se vratio nakon ozljede i koji je zabio s bijele točke u kup-utakmici protiv Grobničana. Povratnik u momčad odigrao je značajnu ulogu i u prethodnoj prvenstvenoj utakmici u Opus Areni, gdje je započeo od prve minute, dok je u susretu protiv Istre 1961 zajedno s Belcarom donio potrebnu svježinu i okomitost momčadi, te su bili ključni akteri u domaćoj pobjedi Varaždina.

S obzirom na ozljedu Šege, a uz prisutnost Mitrovskog i Brodića, Drožđek će biti u fokusu kao jedan od ključnih igrača za subotnji dvoboj.
- Prema naprijed moramo biti malo konkretniji, a prema iza čvršći. To su stvari koje bi mogli u budućnosti malo bolje odrađivati, ali sve u svemu ide nam jako dobro i moramo ostati tu gdje jesmo i samo naprijed nadalje - započeo je Drožđek.

Sve bolje i bolje

Ovaj okomiti napadač, koji je izrazio poštovanje prema protivniku Gorici, istaknuo je kako je svjestan da je Gorica izazovna ekipa, posebno nakon nedavne pobjede protiv Hajduka. No, Drožđek je naglasio da će svaki igrač dati maksimum na terenu...
- Gorica je uvijek pokazivala karakter, što njih i krasi. Tako će biti sigurno i u subotu. Upravo zato, da bismo ih pobijedili, mi moramo pokazati još veći karakter, te biti i odlučniji i konkretniji od njih. Moramo dati sve od sebe jer igramo protiv jako dobre ekipe - rekao je Drožđek.

Drožđek također izražava zadovoljstvo povratkom na teren nakon ozljede, ističući kako mu je nogomet nedostajao i kako se osjeća sve spremnijim za izazove koji ga očekuju.
- Ozljeda je iza mene, osjećam se sve bolje i bolje, iz tjedna u tjedan, iz treninga u trening. Kao i svaki sportaš moramo se boriti za pobjedu i na kraju krajeva biti čim više na tablici u prvenstvu. U subotu ćemo dati sve od sebe kao i uvijek - zaključio je Drožđek.

Ova utakmica obećava veliku napetost i strast na terenu, a navijači Varaždina već nestrpljivo iščekuju ishod ovog susreta koji će dodatno začiniti drugi krug prvenstva.

Povratak Belcara

Međutim, ono što je pozitivno za Marija Kovačevića svakako je povratak varaždinske desetke Leona Belcara. On je ovaj tjedan, nakon ozljede, započeo s treninzima, te će konkurirati za sastav u subotu. Također, ono što je pozitivno je to što su se “glavne uzdanice” Kovačevića odmorile i spremni dočekuju susret protiv Gorice. (mdj)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 01:26