Zoran Zekić i Mario Kovacević

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
RIJEČ TRENERA

Zekić: ‘Bili su bolji, najlakše bi sad bilo kritizirati...; Trener Varaždina: ‘Ovo je naša treća sreća‘

‘Čestitam mojim igračima. Bila je to jedna šahovska partija‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. siječanj 2023. 21:36

U prvoj utakmici 19. kola HNL-a Varaždin je svladao Slaven Belupo sa 1-0 (0-0). Jedini gol postigao je Tonio Teklić u 89. minuti iz kaznenog udarca i donio veliko veselje - 4. momčadi HNL-a, koju vodi trener Mario Kovačević.

- Treća sreća protiv Slavena, treća utakmica koja je završila s 1:0, ali sad je hvala Bogu u našu korist. Čestitam mojim igračima. Bila je to jedna šahovska partija. Znali smo kako Belupo igra, njihove dobre strane. Teško smo u zadnjoj trećini dolazili u prilike jer smo znali da je Belupo tu čvrst i jak, ali smo bili strpljivi. Na poluvremenu je bio dogovor da će doći ta situacija da postignemo pogodak. Malo smo već i mi bili nervozni, ali na vrijeme smo postigli taj pogodak i mislim da je naša pobjeda sasvim zaslužena. Svojim igračima stalno govorim da je bitno da igrači s klupe reagiraju, Banovec je dobro ušao i na kraju izborio kazneni udarac iz kojeg smo stigli do pobjede. Stalno potvrđujemo da smo prava ekipa, svi dajemo sve od sebe i na kraju se zajedno veselimo.

Zoran Zekić, trener Slavena Belupa

- Imali smo aut, pretrčali smo se po dijagonali gdje je bio penal, to je 120 metara. U 89. minuti utakmice se takve stvari ne rade. Imali smo dvije dobre šanse na početku dvoboja, ali moramo reći da je Varaždin zasluženo pobijedio, bili su bolja, kombinatornija momčad. Mi smo cijelu utakmicu imali probleme i po dubini i po širini s njihovim pasom, nismo se uspjeli nametnuti u veznoj liniji, krila su nam stajala preširoko tako da smo napravili dosta gluposti. U Puli protiv Istre i sad u Varaždinu je to bilo dosta siromašno što se tiče nogometa prema naprijed, tako da bi sad najlakše bilo kritizirati. Moramo se resetirati i vratiti na ono kako smo igrali nogomet u zadnjih godinu dana, ne samo u ovih šest mjeseci. Ima dosta upitnika, dosta je igrača izvan forme, nismo uhvatili pravi ritam. Kad imaš toliko igrača bez prave energije i pravog ritma, onda je uvijek tu trener najodgovorniji. Moramo pronaći nekakve detalje kako bismo to popravili što prije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:07