Zoran Zekić i Nikola Šafarić

 IVAN PERIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Zekić izvadio kapetana već nakon pola sata pa se pokajao: ‘Da mogu vratiti vrijeme, izvadio bih nekog drugoga‘

‘Potrošili smo se do zadnjeg atoma i na kraju nas je nagradilo‘, kazao je trener Varaždinaca
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. ožujak 2024. 20:08

Zadovoljan je bio trener Varaždina Nikola Šafarić nakon što su njegovi igrači srušili Osijek na Opus Areni. Za tio je bio dovoljan jedan gol Belcara u 12. minuti.

- Potrošili smo se do zadnjeg atoma i na kraju nas je nagradilo. Imali smo odličan ulazak u utakmicu, limitirali smo Osijek na minimum. Taktički smo odradili jako dobro utakmicu, drugo poluvrijeme su nas pritisnuli, ali nisu nam iz toga puno napravili. Imali smo kasnije i dvije prilike iz polukontre koju nismo iskoristili, a srećom nas to nije kaznilo - kazao je trener Varaždinaca.

Pobjedu su njegovi igrači na terenu burno proslavili.

- Svaka pobjeda puno znači, pogotovo u gostima i to protiv jakog Osijeka. Ne maze ih rezultati, ali dobra su momčad. Mojim dečkima pobijediti takvog protivnika u ovakvoj atmosferi bit će motivacija za dalje.

Zoran Zekić je kazao:

- Nemam što pametno reći, ono što sam upozoravao igrače cijeli tjedan - nisu shvatili. Bili smo nepovezani, gubili smo druge lopte, nismo bili kompaktni. Kada ovako kreneš u utakmicu, teško se vratiti... Mislim da smo deset lopti izbacili u aut bez pritiska, a centaršuti su bili kakvi su bili...

Je li vrijeme za radikalne poteze?

- Radikalnih poteza napravili smo milijun, uveli toliko mladih igrača koji nemaju podršku od starijih. Nimalo lak trenutak, ovakvu situaciju nikada ranije nisam imao u trenerskoj karijeri.

Ni dvije promjene u 33. nisu dale rezultata.

- Nije mi nimalo lako što sam izvadio Jugovića jer on nije to zaslužio. Da mogu vratiti vrijeme, izvadio bih nekog drugoga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 01:28