Zoran Zekić, trener Slaven Belupa

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DOLAZE NOVI KLINCI

Zekić o snazi HNL-a: ‘Fasciniraju me takve procjene. Pa ni jače lige u Europi ne mogu se nositi s nama‘

‘To je naša najveća snaga, i zbog toga svega će i na sljedećem SP-u biti pet ili šest igrača iz HNL-a‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. siječanj 2023. 20:23

Otkako je Zoran Zekić trener Slavena Belupa, spoznao je da utakmice s Varaždinom imaju posebnu težinu zbog blizine ovih nogometnih klubova, ali i nekih povijesnih konotacija.

- Vjerujem da će biti dosta publike, nadam se da će biti pozitivna atmosfera i, naravno, nadam se što boljoj našoj igri i što boljem rezultatu - rekao je trener koprivničkih nogometaša.

Pronaći svoj ritam

Ne skriva da nije bio prezadovoljan viđenim na Drosini.

- Vidjeli ste i sami, u Puli smo odigrali utakmicu toplo-hladno, još nam nedostaje ritma, što je i normalno. Gledao sam i druge utakmice, mislim da su sve momčadi u manje-više sličnom izdanju, tako da ćemo hvatati formu i ritam kroz prvenstvo.

Ostala je njegova momčad bez ijednog udarca u okvir gola.

- Trebamo ipak biti opasniji prema naprijed. A zašto nismo bili opasniji u Puli, to je velikim dijelom utjecaj toga kakva nam je bila struktura momčadi i kako sam tu momčad postavio. Nismo imali dosta dubine, probat ćemo u petak to malo popraviti. Veseli me da je u hrvatskom prvenstvu većina utakmica baš onako, al pari. Nadam se da ćemo u petak ipak mi pokazati malo više karaktera i malo bolju kvalitetu.

Forma će se morati podizati u hodu.

- Nismo ni tempirali da bismo u prva dva-tri kola bili u top-izdanju, ali jednostavno to moramo istrpjeti i pronaći svoj ritam.

Ne može se Zekić umoriti kad je u pitanju hvaljenje mlađega kolege, varaždinskog trenera Marija Kovačevića.

- Mario zaista radi odličan posao u Varaždinu, vjerojatno iznad svih očekivanja. Drago mi je zbog njega, bili smo zajedno i na akademiji, jako drag dečko, pošten i marljiv. Nije se na ovom trenerskom prostoru lako izboriti za sebe, jer ima nas jako puno, a jako je malo klubova. Želim mu svu sreću, iako se naravno nadam da ću ja u petak biti u malo boljoj formi nego on. Varaždin je jako dobro izbalansirana momčad, jako motorična i dinamična. Igraju neopterećen nogomet, očekujem jednu takvu utakmicu i s naše strane, i da zaista svi uživamo u nogometu i dobrim potezima - podvukao je trener Farmaceuta.

Jedan od novinara na konferenciji ustvrdio je kako je dojam da je HNL slabiji nakon odlaska nekolicine igrača, je li to prilika za Slaven?

- Mene fasciniraju takve procjene, za mene su one ipak malo paušalne. OK, otišla su tri-četiri dobra igrača, svake godine odu, to je naša sudbina. Ova liga je i dalje razvojna, većina klubova živi od transfera, a živjet će još više od toga. Doći će neki novi klinci, i kod nas će u petak dobiti priliku, isto tako će biti u svakom drugom klubu. Mislim da je to najveća kvaliteta HNL-a, plus što je rezultatski i natjecateljski liga dosta neizvjesna. No, s obzirom na ovako malu bazu, mali broj igrača i uvjete u kojima većina nas radi, mislim da je to zaista fascinantno. Ako probate proći malo jače lige u Europi, ne računajući lige Petice, ne može se apsolutno niti jedna liga mjeriti s nama. I to je naša najveća snaga, i zbog toga svega će i na sljedećem Svjetskom prvenstvu biti pet ili šest igrača iz HNL-a – odgovorio je Zekić.

Nema Božića

Što se tiče kadra za Varaždin, na raspolaganju su svi osim kartoniranog kapetana Božića. Promjena će sasvim sigurno biti u odnosnu na Pulu, no neke je adute Zoran Zekić sasvim sigurno sačuvao i za samu današnju utakmicu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:56