Božidar Radošević

 Željko Hajdinjak/Cropix
‘UŽASAN OSJEĆAJ‘

Žestoka ispovijest bivšeg hajdukovca: ‘Šest mjeseci sam šutio, a degradirali su me i radili od mene budalu‘

Bio je miljenik navijača i osvajao trofeje, a u najboljim godinama karijere tretiraju ga kao pionira
Piše: SDObjavljeno: 28. siječanj 2023. 22:20

Čudna sudbina snašla je bivšeg Hajdukovog i Varaždinovog sadašnjeg vratara Božidara Radoševića, piše Slobodna Dalmacija.

Pisali smo već kako je Radošević „nagrađen” za dvije sjajne partije na golu. Priliku koju je čekao šest mjeseci iskoristio je na najbolji mogući način. Donio je svom klubu prva dva „clean sheeta” u sezoni. Osim što je sačuvao svoju mrežu čistom, obranio je i penal Gorici u 90. minuti susreta.

I nakon svega, trener Mario Kovačević ga je opet posjeo na klupu, a u udarnu postavu za utakmicu sa Slaven Belupom vratio Olivera Zeleniku. I nitko to ne bi propitivao da nije bilo čudnih pojašnjenja. Situacija je brzo eskalirala i Radošević nam se javio kako bi objasnio što se točno dogodilo.

- Razgovarao sam s direktorom Šafarićem. Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik i raskinuti ugovor, na moj zahtjev. Ovo više nema smisla, pogotovo nakon nastale situacije. U Varaždinu ne mogu nastaviti - počinje Radošević.

Koji su razlozi povratka na klupu? Što je rekao trener?

- Ponavljaju mi neke izlizane floskule. Rekao mi je da ću ja braniti kada budemo igrali u formaciji 3-5-2, a Zelenika kada bude 4-2-3-1. Cilj je da se navodno igra „build up” otraga.

Radoševiću je prekipjelo...

- Došlo je do toga da sam morao povući ovakav potez. Šutio sam i radio šest mjeseci, sa skoro 34 godine sam strpljivo čekao svoju priliku. I onda je dočekam, dobro iskoristim i dobijem ovo?!

Bio je miljenik navijača i osvajao trofeje

Epizoda u Varaždinu neminovno ide prema svome kraju. Nakon godina u Iranu, povratak u domovinu trebao je biti miran i sretan. Ispostavilo se upravo suprotno.

- Boli me taj odnos. Ne mogu reći da sam razočaran, već povrijeđen! Ponašaju se prema meni kao prema pioniru, degradiraju me. Užasan je osjećaj.

Radošević je povratak na klupu shvatio kao znak da u klubu na njega ne računaju ozbiljno. Za njim su godine u iranskom Persepolisu gdje je odradio nekoliko unosnih ugovora. Bio je miljenik navijača, osvojio i brojne trofeje.

- To mi više ne treba. Imam životne principe od kojih ne odstupam. Preko ovoga ne mogu prijeći. I hvala Bogu da je tako jer sam obitelji osigurao egzistenciju i ne moram trpjeti da me netko pravi budalom.

U kakvom ste odnosu sa Zelenikom?

- Uvijek smo bili u dobrom odnosu, pa tako i sada. I on razumije situaciju u kojoj sam se našao, nije mu to normalno. U klubu su nas ovako obojicu uzdrmali. Ne bih volio da se ovo ikome dogodi.

Često ga se povezivalo s povratkom u Hajduk. Bijeli su, međutim, poziciju pričuvnog vratara riješili s dolaskom Ivana Lučića iz Istre 1961.

- Prijelazni rok je u tijeku. Sigurno ću pronaći novi klub, ali rano je još o tome govoriti - zaključio je Radošević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 06:54