Foto: Vojko Basic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

KOD KOPIĆA NEMA ĆIRINE 'SINE, ZGAZIT ĆEMO IH', ALI STIGLA JE NAJAVA KOJA ĆE NAVIJAČE DIGNUTI NA NOGE 'Hajduku igra samo pobjeda protiv Dinama!'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 20. travanj 2018. 14:23

Teško je iz Željka Kopića, trenera Hajduka pred mikrofonom i novinarima izvući neku posebnu emociju, premda sigurno u stručnjaku za kormilom Hajduka – vrije. Igra se protiv Dinama. Ali, Kopić se ne da, priča trezveno...

Ne krije da je opcija (jedina) pobjeda: sva tri boda, jer remi bi ostavio Dinama na pet bodova prednosti.

Kako bi nam kolege komentirale, imamo (tj. Hajduk,op. a.) trenera koji puno može pričati, ali malo toga kaže, odnosno otkrije. I to je kao dobra odlika, ali novinari se muče pokličem dovesti publiku... Naelektrizirati je!

Kako je naelektrizirati kad govori o mentalnoj stabilnosti, homogenosti i taktičkoj zrelosti?

Novinari su pokušavali izvući "naslov", pa smo pitali i ovo:

Nije li trener Jurčević najslabija karika Dinama?

- Gospodin Jurčević je radio sa Slavenom Bilićem u velikim ligama i jako ga cijenim, a protokom vremena slika njegove ideje bit će jasnija i vidljivija - odgovorio je Kopić, piše Slobodna Dalmacija.

Za Kopića je najvažnije ovo:

- Mi smo psihološki, kondicijski i taktički vrlo dobri. I to je ono što me veseli – to je Kopićeva najava pred derbi.

Nema izjava a la Ćiro "sine, zgazit ćemo ih". Nego pričamo ozbiljno, o visokoj tranziciji i presingu na loptu i pritisku na zadnju liniju. I da budu spremni bila 38. ili 90. minuta budući da je Dinamo u pravilu u Poljudu navikao zabijati u zadnjim sekundama. U seriji.

Što se tiče utakmice, derbija, pressica je dakle održana u petak, dva dana prije velikog okršaja, i ovako je tekla:

- Rekli ste da je vrijeme za tri špica, za 4 – 3 – 3. Hoćete li tako i s Dinamom ići?

- To sam rekao protiv Cibalije,takva je bila procjena u odnosu na naše zahtjeve i procjene protivnika. Treba vidjeti hoće li isto biti s Dinamom... Tri špica su uvijek opcija, težimo tome, a hoće li to i biti, vidjet ćemo. Ništa određeno.

- Je li ovo vaša najveća utakmica (kolege su zaboravile da je igrao finale kupa sa Slaven Belupom, doduše ne pred 30.000 ljudi, ali ni Kopić nije to spominjao:

- Za mene je svaka najvažnija, da se nismo tako postavili pred prvu utakmicu u Puli, ne bismo ni došli dovde... Nastojim ne zbrajati bodove. Ne mislim ništa o tome da smo bili na minus dvanaest bodova, a sad bismo mogli i do minus dva... Idemo jednu po jednu. Velika je utakmica, to je sigurno, pred punim stadionom, našim navijačima.

Publika će tražiuti juriš, kako se nositi s time?

- S velikom koncentracijom. Kondicijski smo u dobrom stanju, a to je preduvjet da dobro kontroliramo događanja. Mi kalkulirat nećemo. Uvijek govorimo da nam igra samo pobjeda. Pa tako i sada.

Što je Jurčević donio Dinamu? Hoćete li mu se podrediti?

- Jurčević je donio veći red u defanzivnom smislu i ovo protiv Osijeka je prvi gol što ga je Dinamo primio. Mi ćemo o nekim detaljima voditi računa da se adaptiramo, ali to vam neću otkrivati. Ono čemu mi težimo i što uigravamo nećemo mijenjati. Igart ćemo i svoju igru koja nam dobro ide u posljednje vrijeme.

Jeste li iznenađeni koliko Gyurcso dobro igra?

- On je došao sa svojim talentom koji se odmah uočio na prvom treningu. Došao je nakon epizode u Poljskoj koja mu nije bila najsretnija. Prionuo je radu. U Poljskoj nije u skladu s očekivanjima, ali mi smo znali da se radi o darovitom igraču. Bitno je da je mentalno posložen, pa mu sve ide. Jer je radio i radi jako dobro.

Je li Hajduk favorit?

- Mi smo psihički, kondicijski i taktički dobri. I dobra energija je uz nas.

A Soudani na strani Dinama? Plaši li vas? Pripremate li klopku za njega? Nešto posebno?

- On ima visoku kvalitetu. U velikom broju derbija se dokazao. Mi ćemo momčadski na njega, s visokom razinom funkcioniranja kroz sustav onemogućiti mu da nam napravi probleme – odgovorio je Hajdukov trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:05