Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: Mathias Chago slavi sa suigracima nakon gola, cestita mu Cufre.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
JURČIĆEVA KRIŽALJKA

KOGA ĆE SE RIJEŠITI? U Dinamu najviše 'vise' Mathias Chago, Morales i Sylvestr

- Ne mogu reći da postoji transfer-lista, ali svakako će biti onih koji će postati višak. Ipak, puno toga će ovisiti o prijelaznom roku, kad vidimo tko je došao, rekao je Jurčić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. svibanj 2011. 16:10

Jedni još uvijek ne vjeruju da je on trener, drugi odmahuju rukom i već su sad prekrižili Dinamove europske ambicije, treći kažu: 'Ajde, neka je dobio još jednu priliku, neka se pokaže, pa ćemo mu onda suditi.’ Ipak, kritike i komentari Jurčićeva dolaska pomalo kopne i on već pomalo hvata zrak.

- Evo, malo je lakše, nakon dva dana pritisak jenjava, ali počinjem s ozbiljnim poslom - rekao je Jurčić, koji momčad za ljeto ne skicira od jučer.

“Unutra” je, prati Dinamo čitavo vrijeme, već ima u glavi igrače koji bi trebali imati glavne uloge, koji bi trebali otići.

- Ne mogu reći da postoji transfer-lista, ali svakako će biti onih koji će postati višak. Ipak, puno toga će ovisiti o prijelaznom roku, kad vidimo tko je došao, onda ćemo moći reći i tko je otišao - kaže novi Dinamov trener, koji će sigurno dvaput razmisliti koga će pustiti, koga će se riješiti.

Tko će, dakle, otići iz Dinama? Dolaskom Jerka Leke najveća je konkurencija sad u sredini terena. Osim njega tu su još Badelj, Ademi, Calello, Brezovec i Chago. Doista, previše. Ovdje će, dakle, biti najvećih rezova, za očekivati je da će u “bacanju kockica” najveći gubitnik biti Mathias Chago. Ademi može pomoći u obrani, zakrpati stopersko mjesto, ako će trebati, Calello je na proljeće dokazao da ima kvalitetu za prvih 11.

Gužva je, velika, i u veznom redu. Stigao je Alispahić, ostao je Sammir, a Mateo Kovačić trebao bi u novoj sezoni biti zvijezda. Jurčić je već najavio da će raditi na razvoju mladih igrača, uostalom, koliko god ga kritizirali, ne može mu se ne priznati da je prvi u vatru gurnuo Ivana Tomečaka i Šimu Vrsaljka, da je i Marija Šituma prvi poveo na pripreme.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 18:37