Matija Djanjesic / CROPIX
NIJE PUNO OKOLIŠAO

KOLIKO GOD BIO IZNENAĐUJUĆ, POTEZ MATJAŽA KEKA BIO JE OČEKIVAN Slovenac nije dopustio da klub bude talac odnosa koji ima s predsjednikom Miškovićem

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. listopad 2018. 12:34

Matjaž Kek previše je iskusan trener i dovoljno odgovorna osoba prema klubu da ne bi znao što se radi u situacijama poput ove u kojoj se našla Rijeka u posljednjih mjesec i pol dana. Nije puno okolišao, jasno je poručio predsjedniku da podnosi ostavku i nakon pet i pol godina zaključio je riječku priču ne dopustivši da klub postane talac odnosa koji ima s predsjednikom Miškovićem koji je ionako puno puta davao naslutiti da Keka neće mijenjati ni uslijed najvećih rezultatskih kriza.

Kek je povukao potez koji se dao naslutiti još nakon domaćeg remija protiv Istre 1961 kada je odjurio u Maribor s najavom da se neće vratiti, ali samo kako bi još jednom pokušao isprovocirati reakciju klupskog vodstva koje se, i nakon što je ugašen požar, nastavilo ponašati poput ona tri mudra majmuna od kojih jedan ne vidi, drugi ne čuje, a treći ne govori.

Takav se barem zaključak nameće iz onoga što se moglo iščitati iz njihovih izjava u kojima su ponavljali da "nema nikih problema" dok se riječki brod sve više krivio. I zbog toga je Kekov potez, koliko god iznenađujući, u jednu ruku i očekivan. Jer ako predsjednik ponavlja da Rijeka ima odlične igrače, a momčad igra daleko od razine koja se očekuje, onda je očito problem u najuspješnijem treneru u klupskoj povijesti kad od tih igrača ne izvlači maksimum.

Keku je sada očito dojadilo biti talac između nerealnih klupskih ambicija i realnih mogućnosti aktualne momčadi, jer dok su predsjednik i sportski direktor s jedne strane najavljivali borbu za najviše domete u HNL-u, Kek je neuspješno pokušavao spustiti loptu na zemlju itekako svjestan tko će platiti ceh ako se (pre)visoka očekivanja ne ostvare. A svakako je bio najpozvaniji za tu procjenu budući da je svoja razmišljanja temeljio na tisućama sati treninga koje je odradio s ovim igračima.

Budući da Kek preko noći sigurno nije postao loš trener, ključno je pitanje hoće li ostati usamljen u preuzimanju odgovornosti za aktualni trenutak. I na konferenciji za novinare uoči utakmice je znakovito poručio "nije tu samo Kek", ali je kao i mnogo puta do sada ostao usamljen dok je tražio odgovore. A to je u ovom trenutku za Rijeku puno veći problem od šest utakmica bez pobjede…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 01:48