Cropix
PIŠE Z. REIĆ

KOMENTAR Burić se pogubio, ono što se događalo na presici zaista je neshvatljivo

Trener Hajduka Damir Burić je već jednom izgledao ovako bespomoćno, to se dogodilo također protiv Osijeka, ali u Gradskom vrtu (pobjeda domaćina od 1:0, 16. kolo, 7. studenoga 2015.). Tada se Burić zgražao, a ni ovaj put nije skrivao svoju šokiranost, golemo razočaranje i nezadovoljstvo, pa je čak izjavio kako mu "nije jasno što se dogodilo s njegovom momčadi u drugom poluvremenu".
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. ožujak 2016. 19:02

Čudno je to, jer ako netko mora znati u kakvom su stanju njegovi igrači onda je to u prvom redu trener.

Igrači Hajduka zajedno s brojnim gledateljima (preko šest tisuća) osjetili su se kao nokautirani kad je Benedik Mioč u posljednjim trenucima utakmice na Poljudu zatresao mrežu Lovre Kalinića za 2:2. Ono što je na neki način ublažilo tugu domaćina bila je gesta s tribina kad su pljeskom nagradili igrače Osijeka. Oni su aplauze i zaslužili… Njihov trener Zoran Zekić je poslije utakmice pred novinarima otkrio kako je tijekom odmora govorio svojim igračima da "Hajduk nije pravi", te čak da "možemo uzeti sva tri boda". I zaista, Osječani su u nastavku pokazali agresivno, pozitivno lice. A igrači Hajduka? Što se bližio kraj to su sve više bili u grču.

Ono što se događalo tijekom press-konferencije poslije utakmice zaista je neshvatljivo. Naime, trener Burić je na niz pitanja o slabostima Hajduka, konkretno o lošim igrama pojedinih igrača, uzvraćao protupitanjima. Kao da ne shvaća da su novinari ti koji mogu postavljati pitanja na koja trener treba odgovoriti, makar i uvijeno ili zaobilazno kako to Burić često radi.

Postavio sam mu pitanje o igri bez špice, dobili smo odgovor kako "i Lokomotiva igra na taj način pa se to ne tematizira", zatim kako je "Hajduk ubacio taj trend kojeg drugi kopiraju", na kraju da ne želi odustati od takvog načina igre.

Burić je priznao da je njegovo "nezadovoljstvo veliko, prije svega rezultatom", te da se osjeća "kao da smo izgubili". No, s trenerom nema mogućnosti neke rasprave, kao na primjer, o tome što je igrao Jesus Jefferson. Ili kako je olako zamišljao da je ova momčad Hajduka uopće u stanju u tijeku utakmice izvoditi preformaciju, kad se brani onda sa četiri igrača u liniji, kad se napada onda s dva bočna igrača na krilnim pozicijama, a s tri stopera u obrani.

Do sada je Burić bio nedodirljiv, nitko nije dovodio u pitanje njegov izbor momčadi, način igre, ovaj put, dojam je, pogubio se… Može ga se i shvatiti, jer s jedne strane ostaje bez ključnih igrača, s druge strane na raspolaganju ima limitirani kadar, posebno kad su mladi u pitanju.

Hajduk je došao u poziciju da kompromitira čak i treće mjesto. Eto, sad će na gostovanje u Zaprešić bez dva ključna igrača - Sušić i Jefferson zaradili su po treći žuti karton. Posebna priča je Sušić, koji je zaista jedini klasni igrač Hajduka, onaj koji stvara razliku, ali se u posljednje vrijeme sve više zaboravlja, svojim ispadima na terenu baš izaziva suce da ga sankcioniraju. Možda ga se i može shvatiti, jer mu je teško igrati sa suigračima koji su jedva u stanju spojiti dva ili tri dodavanja (bez povratnih lopti).

Inače, u završnici je stvarno bilo mučno vidjeti dječake-sakupljače kako otežu s vraćanjem lopti. I koliko god se mnogi žestili na način kako su Osječani u prvom dijelu odugovlačili s igrom, toliko je bila ružna slika u nastavku kako se krade vrijeme od strane igrača Hajduka i sakupljača lopti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:27