Ronald Goršić/CROPIX
NOVA ERA U HNS-U

KONAČAN PAD Marković odlazi idući tjedan, Šuker postaje novi predsjednik!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. svibanj 2012. 23:54

Nakon povuci-potegni, nekoliko pristanaka da će sam otići, te kasnijih predomišljanja, jučer smo iz HNS-a dobili informaciju: Vlatko Marković u utorak će objaviti - ostavku! Tvrdnja je ovaj put najčvršća, iako, budući da se radi o Markoviću, pričekat ćemo do sjednice Izvršnog odbora 15. svibnja u 11 sati.

Plan je da predsjednik Saveza sazove izvanrednu Izbornu skupštinu za početak srpnja. Na njoj će se zahvaliti delegatima na 13,5 godišnjem povjerenju. Marković bi već u utorak mogao raspisati izborni postupak, Davor Šuker kao jedini ozbiljan kandidat za nasljednika mora skupiti devet potpisa konstitutivnih članica HNS-a, dakle ZNS ga je predložio, a još osam mora podržati. To se čini formalnošću.

Na Skupštini, osim što će biti izglasan predsjednik Šuker, nadopunit će se Izvršni odbor. Promjenama Statuta otvorit će se nova funkcija za Damira Vrbanovića, on će postati koordinator svih aktivnosti HNS-a i prvi operativac Kuće nogometa. Čeka se odgovor Fife može li se zvati izvršni predsjednik. Ako to ne bi bilo kompatibilno s njezinim statutom bit će ili izvršni direktor ili glavni direktor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:31