Srđan Vrančić / CROPIX
IZBORNIK RIJEŠIO DILEME

KONAČNI KOVAČEV POPIS Ova 23 igrača će putovati u Brazil. Saznajte tko će otpasti

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. svibanj 2014. 20:57

Niko Kovač tvrdi da ima dva upitnika , iako se nama čini da su sve sumnje oko popisa 23 otklonjene s posljednjim treningom u Bad Tatzmannsdorfu. Ako neće biti nekih iznenađenja ili novih ozljeda, nakon utakmice s Malijem u Osijeku, izbornik će izdiktirati popis na kojem se neće naći imena Igora Bubnjića, Marija Pašalića i Duje Čopa, dok Močinićev odlazak u Brazil ovisi o sudbini Milana Badelja.

Pregled magnetskom rezonancom pokazao je da veznjak HSV-a ima manju rupturu mišića koja iziskuje pauzu dva do tri tjedna. - Izbornik još uvijek nije odlučio hoće li ga voditi u Brazil – kazao je glasnogovornik Pacak.

Teoretski, Badelj može na popis 23, pa ga Kovač u Brazilu može zamjeniti s bilo kojim drugim igračem. Druga opcija je da na popis stavi nekog iz aktualnog kadra. Nakon što je Kranjčar otkazao put u Brazil zbog ozljede, na njegovo mjesto je upao Sammir i sve se činilo kako je time zatvoren popis veznih igrača koji odlaze na Svjetsko prvenstvo. No, loša vijest iz Zagreba otvorila je nekoliko opcija. Ako izbornik odluči da Badelj ne putuje u Brazil, najbliži popisu je Ivan Močinić iz Rijeke.

Koplja su se lomila oko Igora Bubnjića. Nakon ozljede Strinića, izbornik ga je uigravao na poziciji lijevog beka. No, kao alternativu Danijelu Pranjiću na toj poziciji Kovač vidi Šimu Vrsaljka.

- Danijel je broj jedan, a vidjet ću kakva će biti situacija s Vrsaljkom. Igrao je odlično protiv Ukrajine i treba ga provjeriti protiv Malija, rekao je izbornik koji će na konačnom popisu putnika imati duplirane pozicije stopera ( Ćorluka, Schildenfeld, Lovren, Vida) te Vrsaljka koji može igrati na desnom i lijevom beku. Za svaki slučaj, na obje strane može i Vida, a u krajnjoj liniji i Ćorluka. Sve u svemu, Bubnjić nije toliko potreban.

Što se tiče Duje Čopa, konkurencija u napadu je bila prevelika za prvog golgetera lige i on je svoju priliku tražio u nečijoj eventualnoj ozljedi. Na svu sreću, napadači su zdravi i spremni za Brazil, pa je logikom stvari Čop postao suvišan. U brazilskom djelu priprema voditi će se borba za mjesto lijevog stopera. Čini se kako je Schildenfeld nešto blži udarnoj momčadi, pa bi se suradnja s Pranjićem iz Panathinaikosa mogao preseliti i u Sao Paolo.

- Znam na što ciljate, ali imamo još dvije utakmice za uigravanje. U ovoj momčadi svatko može sa svakim, ostavio je Kovač u zraku pitanje o partneru Vedrana Ćorluke na stoperskoj poziciji.

Popis igrača za Brazil:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Mateo Kovačić (Internazionale), Milan Badelj (HSV) ili Ivan Močinić (Rijeka), Marcelo Brozović (Dinamo), Sammir (Getafe)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:47