AFP
GORUĆE PITANJE

Konačno objasnio iznenađujući potez: Ta poštenjačina ne zna kalkulirati s energijom, pao je i morao sam!

Poljudski trener Hari Vukas uoči dvoboja s Varaždinom odgovorio i na pitanje iz Istanbula
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. rujan 2020. 11:45

Prošlo je više od mjesec dana otkad je Hari Vukas debitirao na klupi Bijelih poslije odlaska Igora Tudora za Pirlovog asistenta u Juventus. Upravo je u debiju u Osijeku upisao i jedinu pobjedu od tri prvenstvena susreta u kojima je vodio Hajduk. Večeras se Vukasu na Poljudu pruža prilika za novi uspjeh, prvi na splitskom stadionu otkako je postao trener Bijelih preuzevši klupu od Igora Tudora.

Morao je izaći

No, prije teme Varaždin, ostalo je i nekoliko pitanja iz Istanbula, jer novinari nisu nakon gostovanja u Turskoj imali priliku razgovarati s Vukasom. Najčešće pitanje navijača, a zanimalo je dakako i predstavnike medija, bilo je vezano uz izlazak Stanka Jurića u 71. minuti susreta u Turk Telekom Areni.

Zbog čega je, dakle, Vukas mijenjao Jurića?
- Znate sami koliko je Stanko bitan, njegova energija i maksimalno pokrivanje terena od velike su važnosti za Hajduk. Međutim, više nije mogao nastaviti, došlo je do njegova pada u igri i morali smo posegnuti za promjenom. Stanko uvijek daje maksimum i takva poštenjačina ne zna kalkulirati s potrošnjom energije - objasnio je Vukas.

Aktivni na mercatu

Unatoč porazu, igra prikazana u Turskoj budi nadu, pruža optimizam. Čak daje za pravo onima koji tvrde da je momčad bolja od rezultata iz recentnog razdoblja. Kako uvjeriti igrače da se zaista može više?

- Mi smo ispali i nema razloga da netko misli kako imamo zadovoljstvo konačnim ishodom. No, imamo temelj koji sugerira da se možemo nositi i kvalitetno odigrati. Na osnovi te konstatacije gradimo budućnost.
Kakva je klupska orijentacija glede dovođenja igrača nakon ispadanja iz Europe? Najavljivao se dolazak veznog, napadača, možda i desnog beka, no kakav je stav poslije Istanbula, treba li momčad za HNL još pojačati?

image
AFP

- Prijelazni rok traje i bit ćemo aktivni, tražit ćemo dodatna rješenja - odgovorio je Vukas.
Večeras Bijele čeka jedna sasvim drukčija utakmica od posljednje europske, Bijeli su danas u ulozi favorita protiv Varaždina.
- Varaždin se konsolidirao nakon korona-stanke. Kompaktna su momčad, čvrsta u defenzivnom bloku, a uz to imaju jako zanimljive i mobilne igrače u prednjoj liniji. Moramo se pripremiti na drukčiju utakmicu i sve mora biti na visokoj razini da bi se dobila utakmica.

Potreban je klik

Momčad se sigurno potrošila u europskom dvoboju, za večeras će biti potrebna i tjelesna i mentalna snaga poslije Galatasaraya.

- Uvijek je nezgodno nakon Europe, ali naš prvi zadatak u stožeru je definirati motivaciju. U glavama igrača mora se dogoditi taj klik da bi što prije uspješno nastavili prvenstvo.
U Varaždinu su i dva igrača Hajduka na posudbi, Dino Skorup i Ivan Delić. I Vukas je u igračko doba osjetio posudbu, zna kako su motivirani igrači pod ugovorom s Hajdukom. Ali, na putu prema pobjedi Bijelima bi trebali pomoći i navijači koji se ponovno vraćaju na stadion.

- Bez obzira koliko navijača dođe, njihova nazočnost bit će plus za nas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:35