Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
REAKCIJE TRENERA

KOPIĆ NAKON DERBIJA 'Nismo u optimalnom stanju, ali vjerujem da ćemo imati energije za Rijeku i Dinamo' ZEKIĆ 'Trebali smo pobijediti'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. svibanj 2018. 01:16

Nakon 1:1 remija na Poljudu u 35. kolu Prve HNL između Hajduka i Osijeka pred novinare su izašli treneri dviju momčadi.

Hajdukov Željko Kopić je rekao:

- Prvi dio smo se držali taktičkog plana, imali smo problema s loptama iza leđa naše zadnje linije. U drugi dio smo ušli loše, bez energije, izgubili smo posjed i tih 20-ak minuta nas je koštalo konačnog rezultata.

- S mentalnog aspekta se osjeća da se približava kraj sezone i ne treba bježati od toga što se sve događalo zadnje vrijeme. U ovom trenutku je teško raditi na kondicijskoj pripremi, trebamo vidjeti tko nam je na raspolaganju za te dvije zadnje utakmice sezone. Nismo u optimalnom stanju, nismo na najvišoj razini, ali vjerujem da ćemo imati energije za Rijeku i Dinamo, da budemo pravi. Što se tiče suradnje s Bjelanovićem, meni su prioritet utakmice, a Saša je počeo raditi u smjeru prijelaznog roka. Imam jasnu sliku o svakom pojedincu i o potrebama momčadi za sljedeću sezonu.

Onda se oglasio Osijekov Zoran Zekić:

- Ne mogu reći da sam presretan, trebali smo pobijediti. Ali ponosan sam na igrače, nikada Osijek u HNL-u nije odigrao ovakvu utakmicu na Poljudu. Zabili smo, nažalost, samo jedan gol, šteta, da smo bili hrabriji... Ali moram reći, prije dvije i pol godine došao sam na klupu Osijeka nakon poraza od Hajduka u Splitu sa 0:3 uz posjed 18:82. U dvije i pol godine puno se toga promijenilo, puno smo napredovali.

- Sa sucem sam na poluvremenu pričao oko jednog zaleđa, nema razloga da se nekom dodvorava. Što se tiče cijele sezone, moramo biti zadovoljni. Želio bih u sljedećoj napraviti stepenicu više, da smo konkurentniji Dinamu, Rijeci i Hajduku. Liga je izjednačena, ali momčadi se kupuju na brzinu s puno stranaca. Ne znam zašto Hajduk ima toliko stranaca, ali Osijek ne ide tim putem.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:04