Željko Kopić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MAKSIMIRSKI BLACK FRIDAY

Kopić stigao, licitacija počela! Evo tko se sve spominje u modrim odajama, ali ključeve drži jedan čovjek

Iza stiska ruke novom treneru uvijek stoji i nekoliko propuštenih poziva onih koji znaju kako treba.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. prosinac 2021. 16:24

Tko će voditi Dinamo nakon zime? Iako to možda nije sasvim jasno definirano, Željko Kopić je trenutno prijelazno rješenje. U startu. Dakle, on će na klupi sjediti do zime, ali, naravno, ako Kopić zareda pobjedama, ako se pokaže kao sjajan trener, Dinamo pobijedi Hajduk, dočeka zimu na prvom mjestu HNL-a, ostane u Europskoj ligi, tko bi tada mogao Kopiću tražiti zamjenu!?

Koliko god to ružno zvuči, u ovoj situaciji Kopić je najmanji 'gubitak', a potencijalno veliki dobitak. Ako ne ostvari ciljeve, nikome ništa, vraća se na mjesto šefa škole, ako uspije, Dinamo će imati trenera u kojega se može dugoročno pouzdati. Bolje nego da je sad došao bilotko, potencijalno kiksao protiv Hajduka i West Hama, bilo bi mu teško nakon toga vratiti Dinamo na pobjedničku stazu i steći povjerenje.

- Kategorično tvrdim, nema istine u tim pričama da smo već tražili novoga trenera. Naš trener je podnio ostavku, to je gesta jednog odgovornog čovjeka. Da on nije podnio ostavku, ne bismo uopće bili okupirani ovom tematikom, ne bismo se bavili pitanjem trenera - kazao je predsjednik Mirko Barišić.

I to je očekivana izjava za javnost, iako je u Dinamu, ma, nije Dinamo jedini tako je u mnogo klubova na svijetu, običaj da se u potragu za novim trenerom krene čim je aktualni ustoličen. Iza stiska ruke i želja u uspješan mandat na klupi uvijek stoji barem nekoliko propuštenih poruka i poziva nezaposlenih trenera, probitačnih menadžera i raznih 'stručnjaka' koji tvrde da imaju najbolje rješenje za budućnost kluba. I to nije sve, obično usput ponude i nekoliko igrača, black friday, ako treba može biti i četvrtkom.

Tako je i sad. U četvrtak, zapravo, malotko vjeruje da će Kopić biti dugoročno rješenje. I počele su špekulacije kako će od Božića Modre voditi netko drugi. Matjaž Kek još nije potpisao ugovor sa Slovenijom, ali ako čovjek tvrdi da je to gotova stvar i da ga nema smisla povezivati s Dinamom, onda je valjda tako. Mnogi bi u Maksimiru htjeli vidjeti Igora Bišćana, no, on nije u toj priči, u priči ovog Dinama, ostali su neki repovi koje je teško prebrisati. A i nije daleko Katar i očekivan Dalićev odlazak. Ante Čačić? Ne sumnjamo da je nekome pao napamet, da su ga i zvali na konzultacije, ali, zar Čačić nakon 10 godina od zadnjeg pokušaja i blizu 70. godine života ima energiju za novu priču, sa sličnim krajem, u Dinamu? Ne, neće ni Kruno Jurčić...

Prosinečki? Zvuči romantično, tko bi što rekao protiv Žutog? Ali, je li realno? Igor Cvitanović? A da, ima CV, od igračkih dosega do plave krvi, ima autoritet pred mladim igračima, ima i zagovornike tamo gdje ih treba imati. Ali i protivnike! Nije da je trener početnik, međutim, treba li Dinamo iscijediti još jednog zaslužnika i legendu? Može li priliku dobiti Leandro Cufre, miljenik navijača iz Argentine, to bi bila emocija, poznat je po temperamentu i autoritetu. Ili Jakirović koji unatoč političkom slaganju mozaika BiH nogometa 'igra za raju, ali ne zanemaruje taktiku' i vodi Zrinjski prema novom naslovu. A nije da ga već ranije nisu spominjali u Maksimiru... A ne bismo se čudili da prvi favorit postane Goran Tomić, taj 'krvnik' Dinamovih trenera, njega kad vide s druge strane, u Maksimiru se već njegovi kolege prijavljuju na burzu. On i Drmić u paketu s Rujevice, e, to bi bio transfer.

Licitacija je krenula, ne sumnjamo da će se pojaviti još imena, raznih ideja zašto ovaj, zašto onaj, da će se o njima pričati u Maksimiru ali i koju stotinu kilometara južnije. A jedini čovjek koji može spriječiti sve te glasine jest Željko Kopić. Zareda li s pobjedama i ostvari ciljeve, vrlo brzo postat će 'najbolji trener u povijesti' koji nikad, baš nikad, nije bio upitan na klupi Dinama, već prvi izbor. Ne od četvrtka već od dana kad je došao u Maksimir na 'rezervnu poziciju'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:38