Nenad Dugi/CROPIX
NOVI ŠEF VATRENIH

Kovač bez posebnih želja: 'Molim Boga da nam podari dobar ždrijeb u play-offu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2013. 20:27

Osjećam se počašćeno, ali i iznenađeno, nisam očekivao da ću dobiti priliku biti izbornik seniorskoj reprezentaciji - komentirao je Niko Kovač u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom lagano'.

Niku Kovača je predsjednik HNS-a, Davor Šuker odlučio imetnovati za novog izbornika u noći kada je ovaj slavio rođendan. Kovač je kazao kako ga je Šuker zvao u 6 ujutro, što on nije čuo, ali mu je malo nakon toga uzvratio poziv.

- Ovo je velika odgovornost, znam što znači nacionalna momčad jer sam godinama igrao za nju, znam koliko to sve znači ovom narodu. Imamo odličnih pojedinaca, ali jednostavno nismo djelovali kao cjelina, ako sve nije usklađeno onda to ne funkcionira. Trebamo svi biti čvrsta zajednica i prijatelji - kazao je Kovač.

Sada će biti šef bivšim suigračima?

- Bit će to neobično, ali bit ću jasan u tome što tražim od njih. Već jučer sam imao nekoliko razgovara sa stožerom, gledali smo neke utakmice koje su bile bitne za našu reprezentaciju i sada ćemo napraviti analizu. Već sljedećih tjedna krećem u obilazak reprezentativaca i razgovore s njima.

Sutra je u 14 sati u Zuruihu ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP. Ima li želja?

- Nemam želja i ne mogu utjecati na to. Sve momčadi među zadnjih osam su kvalitetne. Molim Boga da podari dobar ždrijeb.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:25