Goran Mehkek/CROPIX
SAVRŠENI STUDENT

KOVAČ JE PRAVI 'ŠTREBER' Briljirao je iz tehnike i taktike, stažiranje odradio kod Trapa

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. listopad 2013. 10:31

Novi hrvatski izbornik nije poput Alberta Einsteina koji je pao na prijemnom ispitu za fakultet, nije niti poput Salvadora Dalija kojeg s izbacili s Umjetničke akademije u Madridu, Stephena Hawkinga koji je bio tragično loš učenik ili Antuna Gustava Matoša koji je imao jedinicu iz hrvatskoga. Nije od onih poznatih ljudi koji su bili loši đaci, a kasnije su mijenjali svijet, svaki na svom području.

Niko Kovač koji mora mijenjati hrvatsku nogometnu reprezentaciju bio je - štreber! Poput Sheldona, Leonarda, Raja i Howarda iz humoristične uspješnice “Teorija velikog praska”. Uvijek među najboljim đacima. Niko je bio vrhunski student Nogometne akademije HNS-a, diplomirao je s odličnim, a ocjene koje su mu upisane u indeks bile su isključivo četvorke i petice. To nam kaže ravnatelj Akademije Vatroslav Mihačić.

- Niko Kovač je diplomirao na Akademiji prije dvije godine, a šest mjeseci nakon toga upisao se i brat Robert - kaže Mihačić.

S novim hrvatskim izbornikom nikada nije bilo nikakvih problema, sve četiri godine koje je proveo na Akademiji obilježio je napornim učenjem i svim aktivnostima koje su se vezivale uz stjecanje znanja.

- Završio je UEFA B i UEFA A tečajeve, koji je svaki trajao po godinu dana, te UEFA PRO koji je trajao dvije godine, te 60 sati stažiranja koje je odradio kod Giovannija Trapattonija.

Pričao nam je Mihačić da je Niko u svim predmetima bio uspješan, a briljirao je iz tehnike i taktike.

- To su mu ipak bili najlakši predmeti, tu je bio daleko najbolji. Međutim, s obzirom da ni iz jednog predmeta nije imao trojku, sasvim je jasno kakav je bio student. Siguran sam da bi, da se nije profesionalno bavio nogometom, završio bilo koji drugi fakultet. Da sad ne ispadne kako ga hvalim kao njegov suradnik, ali zaista je u svojoj generaciji studenata bio najbolji, bio je vođa, lider, njega su ostali slušali kao i profesore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 22:44