Boris Kovacev / CROPIX
POPIS ZA SAN SIRO

Kovač sastavio popis za Italiju: U Zagrebu ostaju Čop, Sharbini , Antolić, Leovac...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2014. 10:16

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač je nakon prijateljskog ogleda protiv Argentine u Londonu u kojemu je pomlađena selekcija pretrpjela minimalni 1-2 poraz protiv svjetskog doprvaka odabrao je 25 igrača na koje računa za nedjeljni kvalifikacijski ogled za odlazak na EURO 2016. protiv Italije u Milanu (20.45 sati).

Danijelu Subašiću, Dariju Srni, Vedranu Ćorluki, Dejanu Lovrenu, Domagoju Vidi, Luki Modriću, Ivanu Rakitiću, Danijelu Pranjiću, Ivanu Perišiću, Marcelu Brozoviću, Ivici Oliću, Andreju Kramariću i Mariju Mandžukiću, koji nisu niti putovali u London, već su ostali trenirati u Zagrebu, izbornik Kovač je odlučio pridodati Lovru Kalinića, Ivana Vargića, Šimu Vrsaljka, Tina Jedvaja, Milana Badelja, Anasa Sharbinija, Duju Čopa, Hrvoja Milića, Matea Kovačića, Domagoja Antolića, Marina Leovca i Alena Halilovića. To znači da su s popisa otpala četiri igrača Rijeke Marin Lešković, Matej Mitrović, Ivan Tomečak i Mato Jajalo, te mladi napadač Splita Marko Rog.

- Apsolutno sam ponosan na ono što su dečki odradili protiv protivnika s ovoliko kvalitetnih igrača, koje je divota gledati. Čestitam svojim igračima, odigrali su hrabro, mudro, disciplinirano, s mnogo zalaganja. Bio sam prezadovoljan s prvih 45 minuta, igrali smo savršeno, kako smo se dogovorili, a naravno da je u nastavku bilo malo teže. Imamo kvalitetne igrače koji mogu još ozbiljnije nastupati za hrvatsku reprezentaciju, pokazali su kako se igra za Hrvatsku - rekao je izbornik Kovač.

Hrvatska će se za utakmicu protiv Italije pripremati u Zagrebu do subote kada je u 10.40 sati predviđen polazak u Milano.

Uoči međusobnog susreta u 4. kolu Hrvatska i Italija vode na ljestvici skupine H sa po maksimalnih devet bodova, slijedi Norveška sa šest, Bugarska ima tri boda, dok su Malta i Azerbajdžan bez bodova.

Na EURO u Francusku plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te najbolja treća iz svih devet skupina, dok će preostalih osam trećeplasiranih selekcija u dodatne kvalifikacije.

POPIS REPREZENTATIVACA ZA ITALIJU

VRATARI: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić

BRANIČI: Marin Leovac, Hrvoje Milić, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Danijel Pranjić

VEZNI RED: Milan Badelj, Anas Sharbini, Mateo Kovačić, Domagoj Antolić, Alen Halilović, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović

NAPADAČI: Duje Čop, Ivica Olić, Andrej Kramarić, Mario Mandžukić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:02