Davor Zunic / CROPIX
LIJEVI BEK

KOVAČ ŽELI LEOVCA Igrač Rijeke uskoro bi mogao dobiti hrvatsko državljanstvo!

Marin je rođen u Jajcu, ima samo austrijsku putovnicu, ali realna je pretpostavka da bi mu FIFA relativno brzo omogućila da igra za Hrvatsku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. kolovoz 2014. 14:12

Niko Kovač je, tvrde vrlo provjereni izvori, i te kako zainteresiran za lijevog bočnog Rijeke Marina Leovca. Momak koji je prošle sezone u dresu bečke Austrije zaustavio Dinamo na putu prema Ligi prvaka onim maksimirskim pogotkom Zeleniki u prvi kut, igra izvrsno u dresu Kekove momčadi. Na svakoj utakmici sve je bolji i bolji, riješio je i posljednji ogled Rijeke u play-offu Europske lige protiv Šerifa.

S obzirom da hrvatska reprezentacija ima problem adekvatne popunjenosti na lijevom boku, mnogi su počeli gledati prema Leovcu.

Međutim, postoji problem u činjenici da Marin, mladić rođen u Jajcu 7. kolovoza 1988. godine, ima austrijsko državljanstvo. Kad su mu roditelji odlazili trbuhom za kruhom u Austriju, tih godina trebalo se i moralo tako napraviti, pa je Leovac po državljanstvu Austrijanac. No, tako barem tvrde naši maksimirski izvori, krenulo se u proces nakon kojeg bi lijevi bočni riječkog prvoligaša trebao dobiti hrvatsko državljanstvo. Premda to ne znači da će odmah dobiti pravo igranja za Vatrene, to bi bio tek prvi korak. Nakon toga o svemu odlučuje FIFA.

Leovac je u Rijeku došao u siječnju, pa ne ispunjava uvjet dovoljno dugog boravka u Hrvatskoj, koji je, recimo, imao Sammir. Međutim, činjenica da je Leovac Hrvat koji je silom prilika morao uzeti austrijsko državljanstvo mogla bi kod FIFA-e imati utjecaja, pa bi nakon što dobije hrvatsku putovnicu, uskoro mogao dobiti i mogućnost igranja za Vatrene.

Izbornik ga s pravom ima na radaru, ali sad slijede administrativni postupci i procedure.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 03:54