Joško Ponoš / Cropix
HAJDUKOV DUG

Krah politike kluba: Od preoblikovanja doveli 26 igrača, a samo trojicu prodali

Piše: Mario VelićObjavljeno: 20. veljača 2012. 23:05

Od preoblikovanja do kraja prošle godine Hajduk je doveo brojne igrače. Ne računamo li prolaznike, mladiće iz okolnih klubova koji nisu ni zaigrali, u tri godine u svlačionicu Bijelih stiglo je ukupno 26 novih lica.

Za Tomasova, Subašića, preko braće Sharbini pa do Lime i Jamesa, Hajduk je samo na ime odšteta platio preko šest milijuna eura! Ogroman dio tog troška napravljen je još 2008. i 2009. godine, dok je klub još novaca imao, kasnije su Splićani posezali samo za onima koji su imali “čiste papire”, u posljednje vrijeme restrikcije su prisutne.

Nisu Bijeli škrtarili niti na plaćama, rijetko tko se poput mladih Luštica i Sačera te povratnika Čopa zadovoljio mjestom u najnižem platnom razredu, njihovi ugovori obično su se kretali od 60 tisuća eura godišnje naviše.

Trend puštanja igrača

Dobar dio tih igrača više nije u Hajduku, lakše je pobrojati one koji su još u kadru Krasimira Balakova. Bijeli dres još uvijek nose Tomasov, Krešo Ljubičić, braća Sharbini, James, Vuković i Lima, dok su Vejić, Milićević i Luštica i dalje na platoj listi, ali izvan konkurencije za prvu momčad. Porazan podatak za sve uprave Hajduka jest da je od 16 igrača koji su otišli Hajduk uprihodio jedva oko milijun eura!

Za samo trojicu Bijeli su ubrali odštete, prodali u pravom smislu te riječi. Stiglo je 400.000 tisuća eura od Tavrije za Marina Ljubičića, nešto više dobili su iz ukupnog transfera Subašića u Monaco, a jedva 50 tisuća eura od Sibira koji je kupio Marija Brkljaču.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:27