Ronald Goršić / Cropix
VEDRAN RUNJE NAJAVIO

'Kraj je realnost! Ne igra mi se više u malim klubovima. HNL? Nitko me nikad nije niti zvao'

Da se ne lažemo, ja baš nisam niti tražio novi angažman, bio mi je strašan gušt nakon 13 godina ostati kod kuće, provesti ljeto sa sinom, kupati se i uživati, kaže Runje
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. listopad 2011. 11:11

U utorak je bio fiksiran datum kada je Vedran Runje trebao nastaviti karijeru, a time i možda pomoći Slavenu Biliću oko izbora vratara za Tursku, ako se Stipe Pletikosa kojim slučajem ne oporavi od ozljede koljena. Međutim - stativa. Menadžeru Leicester Cityja, poznatom Šveđaninu Svenu-Göranu Erikssonu, u ponedjeljak navečer uručen je otkaz, čime je indirektno nagrabusio i naš vratar. Iako je na nekoliko treninga ostavio dobar dojam, Erikssonovim odlaskom Runje je stavljen “ad acta”.

- Presudilo je, eto, splet nesretnih okolnosti - mirno rezonira Runje. - Očito nije bilo suđeno.

A što sada, vrijeme neumitno curi, kakvi su planovi u situaciji kada 35. sjedne na još uvijek snažna pleća?

- Iskreno, planova nije niti bilo, Leicester je “upao” slučajno, ali sam mu, naravno, odlučio dati priliku. Prije njega više sam bio upućen prema kraju karijere, ali moram priznati, što si manje na terenu, to ti on više nedostaje.

Dakle...

- Budimo objektivni, bliži se kraj. Ne igra mi se u manjim klubovima, ne bori mi se za ostanak, u igri su dakle klubovi s određenim renomeom, klubovi koji se za nešto bore. A tko zna hoće li sletjeti još kakva ponuda dva i više mjeseca nakon kraja prijelaznog roka.

Ovo zvuči i kao nekrolog jednoj sjajnoj karijeri... Možda iskrsne HNL?

- Ma, sumnjam, iz HNL-a nije bilo ništa, nitko me nikad nije niti zvao.

Što se onda događalo tijekom ljeta, bilo je svakakvih priča, a najviše se valjala teorija o prodaji Subašića i vašem povratku?

- Da se ne lažemo, ja baš nisam niti tražio novi angažman, bio mi je strašan gušt nakon 13 godina ostati kod kuće, provesti ljeto sa sinom, kupati se i uživati. Kao, nešto sam tražio, ali sam molio Boga da ne nađem ništa. Da sam doista želio braniti, branio bih, našao bih si novi klub. Ali, evo, kažem vam, to doista nije bio prioritet. Bilo je klubova, pogotovo iz egzotičnih zemalja, ali oni nisu bili opcija.

Poremećena je zato Hrvatska, ozljeda Pletikose stigla je u zao čas.

- Da, čuo sam, nije ugodno, stvorilo nam je problem. Ali vjerujem da će se Plete vratiti, a i ako, ne daj Bože, ne uspije, imam puno povjerenje u mladiće, Subašića i Kelavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 21:02