Kristijan Jakić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POTPISUJE U PONEDJELJAK

Kraj trakavice u Maksimiru: Modri ‘odmetnik‘ definitivno odlazi! Evo koliko će Dinamo točno zaraditi

Neće veznjak Modrih ostati u kadru za nastavak sezone, već će poput Majera napustiti klub.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 22:39

U večernjim satima petka praktički je dogovoren transfer Kristijana Jakića u Eintracht! Ostali su još samo neki sitni adminictrativni detalji, a ugovor bi trebao biti potpisan u ponedjeljak, nakon što veznjak Modrih obavi liječnički pregled. Saznali smo i točnu cifru transfera. Dinamo će na prodaji Jakića zaraditi 7 milijuna eura (odšteta i bonusi) ali i 30 posto od budućeg transfera. Tako je i definitivno završena priča oko Jakića koji će karijeru nastaviti u Bundesligi.

Još je danas nakon ždrijeba Europske lige trener Damir Krznar bio uvjeren da će Jakića i dalje imati u klubu.

- Samo mogu reći da nije istina da je odbio igrati utakmicu!

Iako je Krznar dodao “Jakić je tu, konkurirat će za utakmicu”, jasno je da je malo vjerojatno da ćemo ga vidjeti u Osijeku, što zbog ozljede, što zbog čitave situacije. Bliži se zadnji dan prijelaznog roka, Jakić je već lagano na putu prema Frankfurtu. S nestrpljenjem iščekujemo utakmicu u Osijeku, hoće li Jaka, kako ga zovu, ili su ga zvali u Dinamu, biti u kadru, barem na papiru.

Dinamo ima dosta ozlijeđenih igrača, može li reprezentativna stanka donijeti neke boljitke po tom pitanju. Hoće li se neki oporaviti, neki doći u formu? I, ima li krivice stručnog stožera oko tih ozljeda?

- Kad dođe jedna ozljeda, onda krene u nizu, smanjuje se broj igrača na koje možemo računati. Ne mogu amnestirati niti nas, ako smo nešto pogriješili, iako ne možemo to reći, jer nemamo dovoljan uzorak. Analizirat ćemo sve, bit ćemo kritični prema sebi i mi u stožeru. Što se tiče stanke, dobro je da imamo vremena ponovno napraviti fizičku akumulaciju, a opet 14 igrača je u reprezentacijama - rekao je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 08:07