AFP
UKRAJINCI NE ODUSTAJU

Kranjčar blizu kijevskog Dynama! 'Realno je da će Spursi tražti 6-7 milijuna eura'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. svibanj 2012. 20:09

Ako ne bude većih obrata u stavu Tottenhama, Niko Kranjčar će od iduće sezone igrati za kijevski Dynamo! Zanimanje ukrajinskog nogometnog diva za usluge hrvatskog reprezentativca datira još od ljeta 2011. godine, a aktualizirano je i prošle zime kada su se čelnici Dynama službeno obratili Tottenham Hotspuru.

- Znam za interes kijevskog Dynama - kazao nam je još ljetos Niko Kranjčar. - U klubu su mi rekli da su Ukrajinci zatražili moj transfer, ali predsjednik Daniel Levy izvjesio je odštetu koja odmah odbija svakog zainteresiranog kupca.

Ta je odšteta doista bila arogantna. Levy, koji je 2009. godine Kranjčara doveo iz Portsmoutha za samo 2,5 milijuna eura, dvije godine kasnije postavio je okvire odštete između 10-15 milijuna eura.

Dakako da je već i donja granica transfera bila preveliki zalogaj i za kijevski Dynamo, uzimajući u obzir i financijsku žrtvu za Kranjčarovu gažu. Sukladno godišnjoj plaći u Spursima (cca 1,8 milijuna eura), logično je da Kranjčar ne bi otišao iz engleske u ukrajinsku Premier ligu za manje od 3 milijuna eura. Za Dynamo Kijev to ne bi bilo sporno da je odšteta bila manja, no svaki milijun više Tottenhamu značio je manje novca Kranjčaru.

- Realno je da bi Tottenham za mene mogao tražiti između 6-7 milijuna eura! - govorio nam je Kranjčar prilikom prvog neuspješnog pohoda Kijevljana.

U petak će Daniel Levy biti jasniji u stavu koliko eura očekuje od Kranjčarova transfera, time će definirati vrijeme koje je potrebno da se usuglasi s čelnicima Dynama Kijev. Na relaciji Kranjčar - Kijev više-manje je sve dogovoreno. .

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:16