Tottenham Hotspur's Croatian midfielder Niko Kranjcar participates in a team training session, at the club's training facility in London, on November 1, 2010. Tottenham Hotspurs are set to play Inter Milan in a UEFA Champions League group A football match on Tuesday. AFP PHOTO/GLYN KIRK
 AFP
UŽIVA U TRENIRANJU

Kranjčar: Vjerujem u kvalitetu ove reprezentacije, a forma? Tko to zna...vidjet ćete

Ja sam vjerojatno najsamouvjereniji čovjek kojeg ćete upoznati. Vjerujem u kvalitetu ove reprezentacije, samim time plasman ne bi trebao biti upitan - kaže Niko
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2010. 10:18

S Nikom Kranjčarom razgovarali smo u Čatežu o današnjoj utakmici s Maltom, ali i svečanosti kojom se obilježava 20. obljetnica reprezentacije RH. Tada, 17. listopada 1990. kapetansku vrpcu nosio je Zlatko Kranjčar. Nedavno je kazao “dres sam poklonio sinu”. Niko je imao šest godina.

- Držim ga kod kuće u Zagrebu, na Dobrom dolu. Utakmice se ne sjećam, nisam ni bio prisutan, u to doba još smo živjeli u Beču.

OK, fešta je fešta, a posao je posao. Cilj je - srediti Maltu. Bili ste najbolji igrač s Izraelom i Norveškom, u međuvremenu malo je minuta na kontu. Forma?

- Tko to zna! Vidjet ćete... Kao i prije spomenutih utakmica, nemam odgovor. Ne igram, što je poznato. Sretan sam što sam se u te dvije reprezentativne utakmice dokazao, nadam se da ću i danas. Isto tako da ćemo svi biti na visini, završiti godinu s pobjedom, dobrim dojmom i golijadom.

Kako konkretno oštrite ubojitost?

- Uživam u treniranju, uvijek ostajem poslije službenog dijela. Kad analiziraš današnji nogomet, mnogo se golova zabija iz veznog reda i to mnogo pridonosi uspjehu ekipe. Na kraju krajeva, igra se zbog pogodaka, što više imaš igrača koji su strijelci to su trener i momčad sretniji. I prije kad bi me ljudi pitali što bih popravio, uvijek sam spominjao da bih zabijao još češće.

Koliko ste sigurni da će Hrvatska izboriti Poljsku i Ukrajinu?

- Ja sam vjerojatno najsamouvjereniji čovjek kojeg ćete upoznati. Vjerujem u kvalitetu ove reprezentacije, samim time plasman ne bi trebao biti upitan. U četiri sljedeća dvoboja, dva s Maltom i dva s Gruzijom, možemo se potpuno odlijepiti od konkurenata te s puno većim mirom čekati zadnja tri kola. Doduše, ogledi s Gruzijcima bit će teški.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 05:35