NIKIN IZBOR

KRANJČAR ZA SN: Tata je najbolji kandidat za izbornika, a Boban za predsjednika!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2012. 11:55

Dnevni ritam Nike Kranjčara je ustaljen. Prijepodne terapija kod Bojana Radanovića, poslijepodne trening kod Miljenka Raka, trčanje u šuni i teretana. Ukupno šest sati. Bilo je i više, do prije neki dan u stanci bio je u bazenu.

U kakvom stanju stižete na pripreme za Euro?

- U nikad boljem!

Odmah je stiglo i objašnjenje:

- Samo se pripremam za Euro. Treniram već dva tjedna. Fali mi utakmica jer sam imao dosta ozljeda tijekom sezone, ali tjelesno ću biti u najboljem mogućem stanju. To je za mene najbitnije. Imam tri tjedna do Eura da se vratim i u nogometnu formu. A onda se moram nametnuti!

Svi znaju da Slaven Bilić odlazi nakon Eura. Je li to remeteći faktor ili s tim nema problema?

- Nije to remeteći faktor. Svi želimo uspjeh reprezentacije. Nebitno je tko je izbornik. Kad igraš za reprezentaciju ne dokazuješ se samo izborniku.

Vraćate li se u Tottenham nakon Eura?

- Naravno. Ako se do tada nešto ne promijeni. Imam ugovor još tri godine. Ljudima je to možda teško za shvatiti, ali nisam ja vlasnik svog ugovora. Nije meni bajno sjediti na klupi, gledati druge kako igraju. Da se mene pita, već bih otišao iz Tottenhama.

Tata Zlatko jedan je od najozbiljnijih kandidata za hrvatskog izbornika? Veseli li vas to?

- Najozbiljniji je kandidat jer ima najbolje rezultate! Vjerojatno je najbolji trener od svih kandidata koji su u krugu. Ali svi mi koji volimo nogomet znamo da izbornik nije najveći problem u hrvatskom nogometu. Problem je cijela struktura Hrvatskog nogometnog saveza. Ako se to ne riješi, bilo kojem izborniku bit će vrlo, vrlo teško. Imamo mnogo veće probleme nego odabrati budućeg izbornika. Ali ne sumnjam da je tata Zlatko najbolji izbor.

Kad ste već načeli temu, kako gledate ovu situaciju hrvatskom nogometu?

- Žao mi je... Uvjeren sam da bi se sve moglo postaviti na normalne grane. Pa bi svatko bio zadovoljan. Osim onih koji trebaju previše. Teško je sve to ne pratiti. Tko god preuzme Savez, novi predsjednik više se mora okrenuti hrvatskom nogometu.

Imate li svog favorita za predsjednika HNS-a?

- Zvonu Bobana!

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 06:24