Foto: Emica Elvedji / CROPIX
PAT-POZICIJA

KRIZA KOJU PRATI HRVATSKA SPORTSKA JAVNOST SE NASTAVLJA Ultimatum nije urodio plodom, ugledni prvoligaš opet nije otišao na pripreme

Piše: damir begovićObjavljeno: 25. lipanj 2017. 12:41

Polazak nebeskoplave ekspedicije na Kupres u subotu je odgođen za 24 sata. Gordijski čvor ipak nije raspetljan, uzalud je vozač autobusa u subotu ujutro nabijao kompresiju jer s perona se pomaknuo nije. Nije održan ni trening, ali jest sastanak svlačionice kojem je nazočio i predsjednik Miroslav Gagro. Međutim, pomaka nije bilo, predsjednik je zatražio strpljenje na nekoliko dana, no četrnaestorica igrača nisu iskazala volju uputiti se na pripreme bez prethodne isplate većine zaostataka iz prethodne sezone.

Dojam je da se s razgovorima i dogovorima debelo kasni; trebali su početi odmah nakon kvalifikacijskog sudara protiv Gorice, u četvrtak ujutro. U pola osam. U osam je već bilo kasno...

Kao posljedica te inertnosti sada je na snazi klasična pat-pozicija. Rješenje se ne nazire, obje su strane dobro ukopane u svojim rovovima. Igrači - njih četrnaestorica (od kojih je desetak bez obnovljenog ugovora) - te dva fizioterapeuta zagrnuti su plaštom zajedništva i ne kane odstupiti od svojih zahtjeva. Čvrsto su odlučili više ne vjerovati obećanjima jer, kako kažu, povjerenje je okopnilo. S druge strane, poručeno im je da “autobus za Kupres kreće u nedjelju u 8 sati”. Tko se ne odazove, snosi sankcije; igračima bez ugovora neće biti ponuđeni novi, svoja potraživanja mogu potražiti preko Arbitražne komisije HNS-a, a igračima s važećim ugovorom slijedi suspenzija i novčana kazna. S tim da potonji zbog postojećeg duga mogu izvući papire u vrlo kratkom roku.

Vinkovci,210417
Stadion Cibalia u Vinkovcima. MAXtv Prva liga 29. kolo, utakmica izmedju Cibalie i Slaven Belupa. Na fotografiji: Trener Cibalie Mladen Bartolovic
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Predsjednik Gagro subotu je proveo na “vrućoj liniji”. Nije mu lako, novca zasad nema, svlačionica, valjda, nikad nije bila homogenija i ustrajnija. Za telefonske pozive novinara nije mario, imao je, valjda, važnijeg posla. Nije mu drago, doznajemo, što su igrači svoje probleme podijelili s čitateljima Sportskih novosti. “Nije to dobro za imidž kluba”, rekao je predsjednik na sastanku s igračima. “Nije dobro, prije svega, za imidž nekih ljudi u ovom gradu”, uslijedio je odgovor nekoga iz mase, uz dodatak: “Kad smo napravili čudo i ostali u ligi, to je za imidž kluba bilo dobro. Sada kad tražimo svoja prava, e to za imidž kluba nije dobro.”

Vinkovci, 160617.
Prozivka igraca i pocetak priprema za novu sezonu 2017/2018 HNL 1. liga. Igracima se u svlacionici prije treninga obratio trener Mladen Bartolovic i Predsjednik kluba Miroslav Gagro.
Na fotografiji: Predsjednik NK Cibalie Miroslav Gagro.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Nije lako ni treneru Bartoloviću, koji je zatražio ispravak netočnog navoda.

- Točno je da sam igračima dao podršku u traženju njihovih prava. Ali nisam ni slovo progovorio o tome da nećemo putovati na Kupres - poručio je trener.

Što je trener htio reći?

Što točno podrazumijeva “podrška u traženju njihovih prava”, ostavljamo na procjenu. No s kim će Bartolović danas prema Kupresu? To je pitanje na koje nitko ni jučer nije mogao pouzdano odgovoriti.

Odgovor koji sportska javnost željno iščekuje je stigao danas ujutro u 8 sati, a Cibalia opet nije otišla na planirani put.

Problemi se u međuvremenu nisu riješili i Cibalia će tako nastaviti trenirati u Vinkovcima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:39