Vladimir Dugandžić/CROPIX
GROZNICA UOČI DERBIJA

Križanac poručio Vukušiću: 'Tuširao sam se kad si zabio! Zna on protiv koga igra...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. ožujak 2012. 20:25

Mora da je neka važna utakmica kad vas je toliko došlo, a i kad sam ja tu - rekao je Ivica Križanac uoči gradskog derbija.

Odlično raspoloženje ne može pokvariti niti ruptura mišića u duljini od 12 milimetara.

- Nadam se da će me trener staviti u momčad - nasmijan se okrenuo prema Tončiju Bašiću.

- Ivica je strašan profesionalac, a tko prođe rusku ligu, nije mu problem igrati s rupturom. Protiv Istre 1961 je igrao s ozbiljnijom ozljedom - rekao je Bašić, koji je najavio napadački nogomet.

- Ako će Hajduk dati dva gola, mi ćemo pokušati tri..

Svjestan je da Split nije igrao dobro protiv Osijeka i Lučkog i da je pet utakmica bez pobjede.

- Nismo na razini igre kao na pripremama, ali nismo zaboravili igrati. Vjerujem u pozitivan rezultat i nadam se da će se o utakmici pričati još dugo nakon što završi. Zbog dobrog nogometa.

Ovo je četvrti derbi Svetoga Duje otkako je neovisne Hrvatske.

- Sigurno je da se mi ne idemo braniti. Drago mi je da će doći puno ljudi, super je za naš grad da ima takav derbi. Derbi ne ovisi o trenutnoj formi, ali mora se priznati da je Hajduk protiv Zagreba bio stvarno dobar. Mi nismo imali sreće protiv Lučkog. Bez dva boda smo ostali tri minute prije kraja, čovjek je pogodio sa 30 metara. Ovaj derbi će riješiti individualna kvaliteta. Moje je mišljenje da smo mi lani na Poljudu bili bolji od Hajduka, a svejedno smo izgubili 1:3. Tada su navijači pomogli Hajduku, oni su ih digli.

Najbolji strijelac Hajduka Ante Vukušić vjeruje da ga Križanac neće zaustaviti, dvaput je zabio Splitu, pa i Zenitu dok je Križanac bio tamo. Međutim, u toj utakmici Omišanin je izašao s terena kad je već bilo 3:0 za ruski klub.

- Ja sam se već tuširao kad je on dao gol, ali to nije važno. Vukušić je napadač, jedan od najboljih igrača Hajduka, posao mu je davati golove. Siguran sam da on zna protiv koga igra.

.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. srpanj 2024 12:07