Split, 131110. Stadion RNK Splita Prva HNL, 15. kolo, utakmica izmedju RNK Split i NK Dinamo Na fotografiji: verbalni sukob Ivana Kelave i Andrije Vukovica. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
RAZMIŠLJAO O PREKIDU

Križarić: Priznajem, nisam se snašao, svi smo molili Boga da utakmica što prije završi!

'Moram reći da je atmosfera bila nevjerojatno napaljena. To još nisam doživio kao sudac. Već na zagrijavanju su nas s tribina gađali upaljačima i kovanicama'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2010. 10:01

Sudac Igor Križarić objašnjava zašto nije prekinuo utakmicu na Parku mladeži.

- Razmišljao sam o prekidu utakmice na pet ili deset minuta u razdoblju od 70. do 80. minute. Međutim, znao sam da će, ukoliko službeni spiker to objavi preko razglasa, te zatraži prekid rasisitičkog vrijeđanja, doći do još jačeg, večeg i glasnijeg. Tada bih definitivno morao prekinuti utakmicu. A kad smo već u onoj napaljenoj atmosferi uspjeli utakmicu dovesti do tih minuta završnice, onda nisam želio da se dogodi prekid utakmice. Svi smo molili Boga da se sve završi - kazao je Križarić.

A zašto niste prekinuli utakmicu već u početnim minutama, kad je startalo hukanje Sammiru kod njegovog svakog primanja lopte?

- Priznajem, tada se nisam snašao. Ali moram vam kazati da je atmosfera zaista bila nevjerojatno napaljena. To još nisam doživio kao sudac. Već na zagrijavanju su nas s tribina gađali upaljačima i kovanicama. Delegat je sve zapisao u zapisnik, a vidjet ćemo kakva će biti kazna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 19:06