Mario Todorić/ CROPIX
BEZ POLA MOMČADI

Krstičević: Bodovi su važni, ali moramo naći najbolja rješenja za iduću sezonu

Za utakmicu protiv Karlovca Krstičević neće imati Anasa, Maloču, Andrića, Vukovića, Jamesa, možda i Barišića
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. travanj 2012. 14:59

Prije sutrašnjeg susreta protiv Karlovca na Poljudu trener Hajduka Mišo Krstičević 'krpa' sastav.

- Imamo već nekoliko standardnih igrača koji su out kao što su Maloča i Andrić, imamo i problem s Anasom koji je ozlijedio mišić lista noge, te imamo problema s Barišićem koji je imao temperaturu, ali se on priključio momčad, dok James ima žute kartone, a Vukoviću je puknuo ligament. S Barišićem ćemo još vidjeti koliko je bolest na njemu ostavila traga, svi drugi su spremni - pojasnio je na presici dan prije susreta Krstičević.

Morat će se naći alternacije za Anasa i Jamesa?

- Anas neće igrati, a nismo još desnog beka definirali, Hajduk se godinama muči s tim problemom. Bilo je kombinacija s Limom, Jozinovićem, ali sve su to tramakavanja s mjesta na mjesto, ne bih htio Jozinovića koristiti za tu poziciju koja mu nije prirodna, a nije dugo igrao, pa da završi loše i nastane dodatni problem, imamo Barišića ili možda Vladislavića koji mogu odigrati na toj poziciji. Radošević će igrati na svojoj poziciji. Ne želimo mlade igrače prebacivati na druge pozicije.

Hoće li biti promjena u sustavu igre?

- Imali smo opcije igrati s dva špica ili kao dosad s jednim, no već dvije godine momčad nije igrala nego s jednim špicem. Kroz sve ove utakmice dosta je bilo igrača koji su dolazili u završnicu, to je više dakle stvar priče nego problema u samoj igri, no do utakmice ćemo i o tome odlučiti.

Ipak ima i boljih vijesti, blizu povratka je kapetan Andrić.

- Andrić će u ponedjeljak početi trenirati, trebao bi biti spreman za iduću utakmicu. Vratio se i Tomaš, igrač je to velikog potencijala, igrač za budućnost Hajduka. U konkurenciji je za nastup, jučer je odradio prvi trening s loptom.

Što je važnije, rezultati i pobjede do kraja sezone ili selekcija kadra za iduću sezonu?

- Trenirati Hajduk je najteže na svijetu. Možemo govoriti o mladim ili iskusnim igračima, ali na nama je uvijek teret pobjede. Važni su nam bodovi i pobjede, ali nam je važno i naći najbolja rješenja za iduću sezonu. Imamo imperativ i jednog i drugog. Dati ćemo šansu svima i Ljubičiću, Lendriću koji se jučer malo povrijedio, a trebao je igrati... Svi će imati svoju priliku da pokažu da su kadar za Hajduk za sljedeću sezonu.

Splićani se bez obzira na sve probleme Karlovčana maksimalno ozbiljno pripremaju za susret. Noć prije susreta otišli su u karantenu.

- Nema opuštanja. Kroz treninge vidim dobar naboj, ući ćemo u susret kao i u posljednje dvije utakmice. I glavom i srcem moramo odgovoriti na sve zadaće na terenu.

Juniori Hajduka koje je do preuzimanja prve momčadi vodio Krstičević uvjerljivo su poraženi u Osijeku u prvom susretu polufinala kupa 1:5. Udarac je to dobrim ovosezonskim rezultatima omladinske škole 'bijelih'.

- Peče me kao da smo izgubili s prvom momčadi. Mnogo je bilo izostanaka, od Milića, Peričića, Tomaša, bili su bez cijele obrane ... Dao sam sve igrače što sam im mogao dati, jedino smo ostavili Radoševića u seniorskoj momčadi. Peričić je napravio gaf na treningu pa ga Andrijašević nije htio voditi u Osijek. Međutim nije penal u prvoj minuti bio slučajan, kao ni onaj protiv Dinama, imamo komplikacija kroz suđenje, ali ne bih se htio na to vaditi. U jesen smo ih u Splitu dobili 7:1 vjerujem da im možemo uzvratiti - rekao je Krstičević. Uzvrat je 18. travnja na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:22