Nikola Vilić/ CROPIX
ODRAZ LIGE U NEREDU

Krstičević: Kada vidim kako je na drugim stadionima, kod nas je gušt igrati!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. travanj 2012. 20:23

Unatoč prošlotjednoj kazni od 235.000 kuna što je Hajduku “odrezao” disciplinski sudac Krešimir Vlajčević, opet se dogodila bakljada. Nijedna baklja nije pala na travnjak, ali dim je prekrio Poljud i sudac Krečak prekinuo je utakmicu na 10 minuta. Odraz lige u neredu, prestrogi zakoni ili jednostavno refleksija većih problema u cjelokupnom društvu? Ima svega pomalo, ali činjenica je da Hajduk plaća kazne i pritom riskira konačni prekid utakmice. Kako zadovoljiti pravila i pritom ne spriječiti gušt vlastitim navijačima? Delikatno pitanje u koje se nitko na Poljudu ne dira.

- Ne bih vam rekao ništa drugo, nego da je kod nas na Poljudu odlična atmosfera. Kada vidim kakvo je ozračje na drugim stadionima diljem Hrvatske, kod nas je uvijek gušt igrati - komentirao je Krstičević pitanje “može li se s travnjaka što učiniti da se bakljade ne ponavljaju”.

Do kraja sezone Hajduk na Poljudu ima još utakmice protivv Lučkog i Lokomotive. Zbog baklji je već “odrezano” 95.000 kuna na splitskim utakmicama (Istra 35.000 i Cibalia 60.000), a Vlajčević je najavio da Hajduku prijeti kazna igranja pred praznim tribinama. Međutim, tu najavu nitko na Poljudu očito nije ozbiljno shvatio. Ima u Hajduku puno većih problema od baklji. Jedna utakmica bez gledatelja financijski Hajduka ionako neće puno koštati. Prošle subote na stadionu je bilo 3000 ljudi, upola manje od prodanih pretplata za sezonu (6300). Ali, još uvijek su Bijeli nagledaniji u HNL-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:27