Vladimir Dugandžić/CROPIX
HRABRO, PA ŠTO BUDE...

Krstičevićev prvi derbi: 'U Maksimir idemo po pobjedu, remi nikada ne bih potpisao!'

'Kolega Čačić me zadivio nekim svojim idejama i želim mu svu sreću, čestitat ću mu rođendan, a na terenu što bude... Igrao sam puno derbija kao igrač i nisam tremaroš'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. rujan 2012. 15:49

Trener Hajduka Mišo Krstičević pred gostovanje u Maksimiru najavio je da Hajduk želi zaigrati svoju najbolju utakmicu, napadački i hajdučki, te prikazati igru koja donosi šanse. Usporedio je ovu utakmicu s gostovanjem u Milanu protiv Intera, kad je njegova momčad bila maksimalno spremna, motivirana i kad se prikazala u najboljem svijetlu.

- Ja nisam od velikih riječi i neznam kakvih naslova, naša želja je da budemo odgovorni, karakterni, da odigramo mušku i tvrdu utakmicu.

Je li ovo kao gostovanje u Milanu, pitali smo, jer tamo je Hajduk odigrao najbolju utakmicu sezone, a najmanje se očekivalo?

- U Milanu smo imali prvi penal i to nam je pomoglo u utakmici. Ne može se reći da smo Inter razbili, ali smo imali sigurnost i utakmica se dobro razvijala po nas. Lopta vrati onome koji je mazi i pazi, a mi smo to zaslužili jer momci odlično treniraju i vrlo su odgovorni, tako smo se ponašali i prije neki dan u Kupu.

Što Krstičević misli o Dinamu?

- Dinamo ima dvije vrhunske momčadi i veliki izbor igrača na raspolaganju, vrhunski su dobro organizirani, imaju moć plaćanja i ne moraju se brinuti o financijskim problemima... mi bismo unaprijed mogli pronaći razne alibije, ali to nam ne pada na pamet, idemo odigrati derbi punoga srca.

Kakve taktičke zamke skriva, hoće li striktno pokrivati Sammira?

- Nećemo ga pratiti u stopu, ali normalno da ćemo voditi račun o njemu jer on im je glavni igrač. Naša snaga su mladi igrači, mi smo pozvali upomoć i kadeta Bašića koji bi nam mogao pomoći jer je izuzetno talentiran, a morate voditi računa da dva najodgovornija mjesta u ekipi igraju Radošević i Milić u sredini terena, sasvim mladi igrači.

Nakon devet kola DInamo ima pet bodoova prednosti, bi li se Hajduk zadovoljio remijem?

- Mi nemamo imperativ prvog mjesta, poznato je u kakvoj smo situaciji ušli u sezonu, a naš položaj na ljestvici uvjetovan je i rasporedom, igrali smo do sada jednu manje kući nego u gostima. Da je bilo drukčije imali bi tri boda više. Sigurno je da se ne bi zadovoljili remijem unaprijed, nas zanima pobjeda.

Ovo vam je prvi derbi kao trener Hajduka, susret s kolegom Čačićem koji sutra slavi 59. rođendan?

- Kolega Čačić me zadivio nekim svojim idejama i želim mu svu sreću, čestitat ću mu rođendan, a na terenu što bude... Igrao sam puno derbija kao igrač i nisam tremaroš. Kad nisam imao tremu u Milanu, niti sam razmišljao samo da ne popijemo pet komada, onda nema razloga ni da se spominje trema pred Maksimir. Bit će to muška i tvrda utakmica, onako kako ja to volim.

Hajduk na derbi putuje večeras, ovog puta zrakoplovom, neće se truskati autobusom ipak je ovo priprema pred najveći derbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 05:44