Srđan Vrančić / Cropix
MODRI NAPADAČI

Kruno Jurčić nema sreće sa špicama. Dinamu treba igrač koji zabija - IZ NIČEGA

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2011. 20:35

Dinamo u momčadi ima 6 napadača, Fatosa Beqiraja, Antu Rukavinu, Ivana Krstanovića, Marija Šituma, Jakuba Sylvestra i Andreja Kramarića. U dosadašnjih 8 kola Prve HNL od 24 Dinamova pogotka napadači su postigli 11, Šitum 4, Rukavina 3, Krstanović i Beqiraj po 2. U kvalifikacijama za Ligu prvaka, odnosno jednoj utakmici Lige prvaka s Realom, od 10 Dinamovih golova napadači su postigli 4, Krstanović 2, Beqiraj i Rukavina po 1, a u 'petardi’ u Kupu protiv Radoboja po jedan su gol dali Kramarić i Šitum. Dakle, od 39 Dinamova pogotka ove sezone, momci zaduženi za postizanje golova zabili su 17. To je gola statistika.

Je li to malo ili mnogo? Kako se uzme. Svakako da nije pohvalno za napadače kad je najbolji strijelac Dinama u prvenstvu i Europi - lijevi bek! Luis Ibanez je ove sezone zabio 5 golova, 4 u prvenstvu i jedan u Europi, a toliko ima i Šitum koji je za razliku od Ibaneza igrao i u Kupu. Sammir je pak najbolji euro-strijelac, u plasman u Ligu prvaka ugradio je 3 gola.

Međutim, napadačima ide u prilog druga statistika. Ivan Krstanović je u prvom Dinamovom europskom nastupu protiv Neftčija postigao 2 gola u pobjedi 3:0, a Rukavina i Beqiraj su protiv Malmöa u maksimirskoj pobjedi 4:1 širom otvorili vrata ostvarenja 12-godišnjeg sna, plasmana u Ligu prvaka.

Ima li Dinamo dovoljno dobre napadače za velika europska djela, treba li Modrima još jedan vrhunski strijelac? Naravno da odgovor na pitanje mora biti - da! Pa, većini europskih klubova potreban je pravi majstor, Davor Šuker iz najboljih dana. Sjajnih strijelaca nikad dosta. Ne treba biti previše mudar i zaključiti da je u nogometu najteže postići gol. Zato su istinski i veliki strijelci na najvećoj mogućoj cijeni.

Priča o tome da ovaj Dinamo ima moć, ali da mu nedostaje rasni strijelac pokrenuta je zbog Ante Rukavine! Zbog posljednje dvije europske utakmice Modrih protiv Malmöa u gostima, te Reala u Maksimiru. Ruki je u Švedskoj promašio tri čista zicera i mora ljubiti Ivana Kelavu koji je spasio Dinamo. Ante je zapucao i čisti zicer protiv Reala, a zicer nije pretvorio u gol ni protiv Radoboja.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:24