MODRI GANJAJU REKORDE

Krunoslav Jurčić u Maksimiru ima 11 pobjeda zaredom, Dinamo već 39 utakmica bez poraza

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. ožujak 2013. 11:01

Utakmica protiv Osijeka po nekim će detaljima ipak biti značajna. Premda je većina doživljava kao puko odrađivanje posla, iako smo sigurni da Stanko Mršić ne misli tako, taj susret Modrima ipak donosi određene imperative. Naime, Dinamo ganja jedan zanimljiv rekord, koji može srušiti do kraja prvenstva. Modri u HNL-u nisu u Maksimiru izgubili zadnjih 39 utakmica, do kraja ove sezone imaju još šest domaćih susreta.

A aktualni rekord iznosi 44 prvenstvena susreta koliko je nepobjedivost u Maksimiru čuvala legendarna generacija, osvajač Kupa velesajamskih gradova. Dakle, s idućih šest utakmica bez poraza, stigao bi Dinamo do brojke 45. Spomenimo da je zadnja momčad koja je slavila u Maksimiru bila Rijeka u srpnju 2010., bilo je 1:2, a autogol je zabio Milan Badelj.

Svoju tradiciju pokušava nastaviti i Kruno Jurčić, u svoja tri mandata u Dinamu, samo je jednom izgubio u Maksimiru, od Zagreba 2009., kad je pobjednički pogodak zabio Davor Vugrinec. Ne samo to, u zadnjih 11 prvenstvenih utakmica u Maksimiru, na klupi Dinama, Jurčić je ostvario svih 11 pobjeda i primio pritom samo dva pogotka. Jedan od Šibenika u jesen 2011., jedan nedavno od Rijeke. Zastrašujuća je ta statistika, gledajući brojke Osječanima se ne piše dobro.

Pogotovo jer su Dinamu nanijeli jedinu proljetnu ranu, osječki poraz izazvao je određene potrese u Maksimiru, bez obzira na izvjestan ishod prvenstva, Modri će sigurno imati dodatan motiv. Pogotovo Jurčić kojemu je Stanko Mršić 'crna mačka’. Kao trener Dinama pet puta se sučelio s Mršićem, četiri puta na Cibalijinoj i jednom na Osijekovoj klupi, i samo dvaput pobijedio. Dvaput je slavio Mršić, a jedan je susret završio remijem. Dakle, čeka Dinamova trenera veliki izazov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 15:07