DAMIR KRAJAC/CROPIX
GORČINA U MAKSIMIRU

Krznar: Bolan poraz, ali zaslužili smo ga! Ovu pogrešku ćemo ispraviti, moramo se iskupiti već u utorak

Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama, veselili smo se ovom meču, rekao je trener gostiju
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 16. srpanj 2021. 22:04

Lani 3-3, sada 0-2 u prvom srazu sezone s tradicionalno „mušterijom” iz Podravine.

- Vrlo dobar i organiziran Slaven u defenzivnom bloku. Mi smo tražili, tražili i tražili put do njihova gola, nije to išlo kako smo očekivali, nismo ga našli. Imali smo i dozu strpljenja u prvom poluvremenu, pa potom napravili sitne korekcije, a u trenutku kad smo polako lovili konce presjekao nas je taj nesretni prvi gol. No, rekoh, bez obzira na takav nesretan pogodak, nismo, nažalost, zaslužili više od poraza – kazao je trener „modrih” Damir Krznar.

Tako je, eto, nakon četiriju pobjeda na pripremama te dvije protiv Valuta u 1. europskom pretkolu hrvatski prvak doživio prvi poraz.

- Moramo ovaj poraz gledati izolirano, napraviti sve da momčad dignemo, jer nema vremena ni za slavlja ni za žaljenja. Da smo i pobijedili već bismo sutradan utjecali na momčad da to ostave iza sebe, tako i ovaj poraz, koji je bolan, ali uza svu njegovu bolnost moramo se od subote fokusirati na sljedećeg, europskog suparnika. Prvenstvo je maraton i sigurno ćemo ovu pogrešku ispraviti, no psihološki ona ne smije ostaviti traga na momčadi za utorak.

Krznar se slaže da sad njegovi igrači ljutnju moraju iskaliti na Omoniji.

- Nema nam druge! Morat ćemo ovu gorčinu pretočiti u elan, dodatnu želju i volju. Slaven je ove večeri zaista ostavio sve na terenu, pokazali su Koprivničani kako se brani rezultat, kako se brani vodstvo, a nama pouka da moramo rukama i nogama doći do pogotka, do vrata ciparskog prvaka i znati to obraniti – poručio je Krznar.

Povratnik u hrvatski nogomet Dean Klafurić (48) zahvalio se na čestitkama.

image
Trener Slaven Belupa Dean Klafurić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Prije svega bih čestitao našim igračima na lavovskoj borbi, discipliniranoj igri, izvršavanju taktičkih zadataka i na izvojevanoj pobjedi. Moramo biti iskreni, imali smo i sreće u ovoj utakmici, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama, prije utakmice smo joj se veselili jer je to za nas veliko bogatstvo, zbog mladih igrača i debitanata i znali smo da bez obzira na rezultat u tom nadmetanju samo dobivamo. Na kraju se dogodilo da je i rezultat pozitivan za nas. Igrali smo prilagođeno Dinamu jer samo tako smo mogli doći do ovog do čega smo i došli.

Plan Slaven Belupa bio je, veli, svesti šanse „modrih” na najmanju moguću mjeru, u čemu se uspjelo u 1. poluvremenu, kad je jedina šansa bila Kastratijeva.

- Imali smo i mi već u 1. poluvremenu jednu dobru priliku, da smo pokazali malo više hrabrosti za kontranapade mogli smo s ponekim točnijim pasom u još neku šansu doći, no s obzirom na sve, ovo je bilo jako dobro izvedeno. Znali smo da će Dinamo u 2. poluvremenu biti opasniji zbog igrača s klupe i bio je, a nama se dogodio zamor, no disciplina, zajedništvo, timska igra i mirnoća doveli su nas do akcije za drugi pogodak – poručio je Klafurić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:43