BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
ŠLAG NA KRAJU

Krznar i Dinamo u lovu na trijumfalan završetak povijesne sezone: ‘Čeka nas rovovska, teška bitka...‘

‘Da, dvije godine smo bez titule u Kupu, u četiri godine smo je osvojli samo jednom‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. svibanj 2021. 14:30

Modri sutra kreću po dvostruku krunu i trijumfalan završetak povijesne sezone. U Velikoj Gorici na Istru kreću u onom najboljem, europskom sastavu, jedino se još ne zna hoće li zaigrati Joško Gvardiol, s obzirom da ga još malo smeta ozljeda. Naravno, na vratima će biti Danijel Zagorac, 'vratar za kup'.

- Naši dečki jedva čekaju finale Kupa, ovo je utakmica za trofej, utakmica svečanosti, nadam se da ćemo je takvu upriličiti - kaže nam pred današnji ogled trener Modrih Damir Krznar

Modri Rabuzinovo Dinamo nije osvojio već dvije godine...
- Da, dvije godine smo bez titule u Kupu, u četiri godine smo je osvojli samo jednom. Nikako s time nismo zadovoljni. Eto nam prilike da Kup vratimo u naše vitrine. Vjerujem da će se to i dogoditi, ali sutrašnje finale nikako neće biti jednostavna utakmica.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U četiri prvenstvene utakmice, Dinamo je jednu uvjerljivo pobijedio (5:0), ali tri su završile s minimalnih 1:0. To sugerira da se Istra zna posložiti u vrlo čvrsti blok.
- Dvije utakmice u Puli su bile jako teške za nas, pogotovo ova zadnja u Maksimiru. Ona će nam biti poučak u mobilizaciji i pripremi momčadi za finale. Jer sigurno ne očekujemo da će finale biti lagano. Čeka nas rovovska, teška bitka. Istra je momčad s izuzetno organiziranim defenzivnim blokom, s igračima iznimnih brzinskih svojstava, koji mogu odraditi svaki kontranapad i iskorisiti svaku našu pogrešku. Morati ćemo biti jako koncentrirani i motivirani. Da, Istru za par dana čeka odlučujuća utakmica za ostanak u ligi, ali to je finale Kupa. U finale momčadi ne dolaze slučajno. Istra je zavrijedila finale fenomenalnom pobjedom nad Rijekom u polufinalu. U takvim utakmicama sve kalkulacije padaju u vodu. Istra će naći nadnaravne mogućnosti kako bi se dokopala trofeja.

Po dolasku u Dinamo 1995, godine, Damir Krznar je osvojio tri uzastopne dvostruke krune. Hoće li tako biti i u trenerskoj karijeri?
- Vratili ste me u lijepe dane. Ako apelirate da tako nastavim i s trenerskom karijerom, ne bih imao ništa protiv. Idemo po tri dvostruke krune. A onda obećajem da neću ozlijediti niti rame niti koljeno, nastavit ću dalje - zaključio je Krznar

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 02:25