DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SITUACIJA NIKOME NE KORISTI

Krznar ima problema s bekovima! Skupi dvojac trenira odvojeno i igra za drugu momčad

Ovakav ‘status quo‘ sigurno je najlošija opcija za sve...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 07:57

Francois Moubandje, Daniel Štefulj, Marin Leovac i Marijan Čabraja. S tom četvoricom igrača na lijevom boku ušao je u sezonu Damir Krznar. Odmah je otpisao Leovca i Čabraju, nisu niti išli na pripreme, u Maksimiru su odlučili dati prednost Moubandjeu i Štefulju.

Čabraja je u međuvremenu otišao u Ferencvaros, Leovac je ostao u Dinamu, trenira svakodnevno s posebnom grupom igrača. Damir Krznar u jednom je trenu razmišljao vratiti Leovca u prvu momčad, očito, Moubandje i Štefulj nisu dosad opravdali očekivanja, a Štefulj je bio i bolestan, međutim, Leovčev je povratak u momčad ipak propao. I onda je protiv Rijeke lijevog beka igrao Bartol Franjić.

Nije bio loš, ali vidjelo se da mu to nije prava uloga, da je to samo krpanje, polivalentni Franjić je ipak bolji na nekim drugim pozicijama. Leovac i dalje nije dobio 'povratnicu', a Dinamo je došao u situaciju da od četiri lijeva beka na kraju tu poziciju igra - Franjić. Što će na kraju biti s Leovcem, koji ima ugovor do idućeg ljeta, hoće li dočekati kraj ugovora u Maksimiru u drugom planu, hoće li ipak dočekati povratak u momčad ili će možda pronaći neku transfer opciju. Ovakav 'status quo' sigurno je najlošija opcija za sve, a Leovac je jedan od najvećih profesionalaca u Dinamo i sigurno igrač koji bi mogao pomoći ovoj momčadi, nisu njegovi konkurenti dosad pokazali da su toliko bolji od njega. Doista je nejasno zašto ga u Maksimiru tako dugo i nepotrebno drže na ledu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Inače, Leovac je u utorak igrao za Dinamo II, momčad Igora Cvitanovića u pripremnoj je utakmici izgubila od zaprešićkog Intera (1:2). Ne samo Leovac, igrali su za Modre i Nevistić, Horkaš, Štefulj, Kulenović, Milić te - Ivo Pinto. Da, Portugalac je također još u Maksimiru, nije raskinuo ugovor, nije našao novi klub. I nema zasad naznaka da će ga naći. Hoće li možda njega Krznar vratiti u momčad? Činjenica jest da na desnoj strani nakon Stojanovićeva odlska ima Ristovskog i Moharramija, Iranac se tek oporavio od ozljede, treba mu neko vrijeme da uđe u optimalnu formu, Ristovski, pak, zbog Eura nije prošao pripreme, a igra stalno. Možda bi Pinto mogao pomoći da Ristovski malo predahne. Jer, ovo doista ne koristi nikome, preskupi su Leovac i Pinto da bi igrali i trenirali s drugom momčadi i to uglavnom prijateljske utakmice. Nema smisla.

Inače, spominjalo se tijekom srpnja da bi mogli Modri baš na tim pozicijama, posebice na lijevom boku, dovesti i nekog novog igrača, no trenutno u Maksimiru nisu u planu ulazni transferi i nije tu činjenicu poremetila ni ta moguća utakmica s Crvenom zvezdom. Dok beogradski mediji pišu da srbijanski prvak sprema pojačanja idućih dana, posebno u napadu, u Dinamu nisu zbog Zvezde krenuli u šoping. Niti se išta promijenilo kad su u pitanju odlazni transferi.

Želja je Modrih da svi važni igrači ostanu do kraja europskih kvalifikacija, a nakon toga ako bude transfera - u redu. Ali, isto tako nije isključeno da ponude za neke igrače dođu i ranije, dogodi li se takvo što, tada će se razgovarati. No, sukus priče je da to što bi Dinamo mogao u play-offu igrati protiv Zvezde nije promijenilo planove i ideje vezane za izgled momčadi, sve je kako je bilo i do ponedjeljka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:50