Martin Baturina
 MARKO MRKONJIC/CROPIX
SIN POZNATOG OCA

Krznar je iznenadio sve, no taj dečko je zaista nogometni majstor! Stručnjaci: On je bogomdani talent

Prvi pravi nastup za Dinamo okrunio je asistencijom, djelovao je zaigrano, ali i razigrano
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2021. 14:15

Damir Krznar iznenadio je u Koprivnici. Od prve minute na teren je poslao Martina Baturinu (18). Centralni vezni igrač, sin poznatog oca Mate i brat napadača Roka koji trenutačno na posudbi iz Ferencvarosa igra za Lech iz Poznanja, velika je Dinamova nada.

O tom dečku već neko vrijeme slušamo stalne pohvale od mnogih stručnjaka, kažu da se radi o bogomdanom talentu. U Koprivnici je pokazao da sve što kažu nogometni znalci ima podlogu. Znali smo to doduše i prije, ali kad mladac tako odigra u svom, recimo prvom pravom nastupu za aktualne prvake, onda cijela priča o njemu dobiva još jednu dimenziju više.

Zašto kažemo “prvu pravu”? Pa zato što je ove sezone ušao u igru protiv Šibenika u zadnjih desetak minuta, u 1. pretkolu Lige prvaka dobio je nešto više od pet minuta protiv Valura, a kup utakmica na Krimeji ipak se igrala protiv drugoligaša. Martin je imao nekih sitnih grešaka protiv Farmaceuta, ali je pokazao da je zaista nogometni majstor. Asistirao je Deniju Juriću za prvi pogodak, odigrao je još nekoliko sjajnih poteza, djelovao je mladalački zaigrano i razigrano.

Pogledajte Baturininu asistenciju za gol Denija Jurića:

Naravno, kad je tako mladi igrač u pitanju, uvijek treba biti oprezan u nekakvim predviđanjima. Bilo je mnogo talentiranih mladih nogometaša za koje ste biste zakleli da će autorizirati veliku karijeru, pa je negdje zapelo. Ili zbog nekog zastoja u razvoju, nedovoljnog broja minuta, trenerskog nepovjerenja...

Martin ima sreće što mu je trener Damir Krznar, koji maksimalno podržava mlade dečke, koji im pruža prilike. Također, iz nogometne je obitelji, što je također važno. Dinamo sigurno ima igrača za budućnost, dečka koji ima nogomet u genima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:50