JOHAN EYCKENS Afp
NOVI IZAZOV PRED MODRIMA

Krznar najavio promjene u sastavu i pozvao na oprez: ‘Na muci se poznaju junaci, a naši igrači to jesu‘

Nema puno vremena za tugovanje i vidanje rana, pred Dinamom je nova utakmica, novi imperativ
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2021. 13:46

U Maksimir stiže Istra 1961, nakon bečkog ponora, Modrima 'igra' samo pobjeda. Nije bilo puno dana za regeneraciju, tek jedan pravi trening, koliko je u tom kratko, razdoblju Krznar uspio igrače 'probuditi' i prenijeti im fokus na ono što slijedi u nedjelju (15 sati).

- Napravili smo sve da momčad vratimo u život, da se fokusiramo na prvu iduću utakmicu. Od prošlosti se ne živi, sigurno da nije bio ugodan poraz, nećemo ga staviti pod tepih. Ali, nećemo očajavati, sutra je nova utakmica, novi dan za dokazivanje. To je ono što je dobro u sportu, prebacujemo se na novu utakmicu. U njoj nema prostora za kalkulacije, Dinamo uvijek, pogotovo u prvenstvu, igra na pobjedu. Moramo napraviti sve da se pobjedom vratimo u normalu - jasno je planove naznačio Krznar te i ovaj put pozvao na oprez svoje igrače.

- Istra ima potencijala preko kontri ugroziti bilo koga. Bacili smo fokus na to u pripremi utakmice, znači, moramo, spriječiti kontre, a u našoj fazi napada preseliti igru u njihovu trećinu. Rani pogodak je ono što otvara utakmicu na dobar način! Pokušat ćemo se tako postaviti, ali treba biti oprezan, agresivan, snažniji u duelima nego u zadnjim utakmicama. Istra je idealan protivnik za podizanje te agresivnosti.

Kako momčad izgleda fizički nakon Beča, kako je Bruno Petković, hoće li biti na raspolaganju?

- Što se Brune tiče, vjerovali smo da će biti dobro nakon terapije i tableta, ali vidjeli ste da nije mogao igrati do kraja, nećemo s njim riskirati. Još je i Šutalo pod malim upitnikom, s obzirom na udarac koji je dobio u zadnjim minutama utakmice. Ostali su na raspolagaganju, ali umorni. Iako, umor je isto mentalna kategorija. Sad moramo biti pravi, na muci se poznaju junaci, naši igrači to jesu.

Znači, mogu se očekivati promjene u momčadi, protiv Puljana ćemo ipak vidjeti i neke igrače koji su, nominalno, u drugom planu?

- Bit će promjena, opterećenje je bilo veliko i bit će izvjesnih rotacija. Ali, nadam se da to neće poremetiti našu izvedbu - zaključio je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:01