DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ČUDO ŠTO SU PROKOCKALI

Krznar najveći dobitnik ludog raspleta HNL-a, Gavranović gurnuo Goricu prema tituli gubitnika sezone!

Hajduk je u jednom trenu zaostajao čak 15 bodova, Gorica je imala sigurno treće mjesto i Europu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2021. 09:45

Kad je Ante Budimir zabio za Osasunu u Madridu, pomislili smo kako bi Atletico sasvim zasluženo mogao 'osvojiti' naslov gubitnika sezone. Koliku su prednost Madriđani imali pred najvećim rivalima, izgledalo je nemoguće to prosuti. Ipak, u zadnjim minutama spasio se Atletico, sad je opet blizu naslovu pa bi kandidaturu za 'trofej' najvećeg gubitnika mogao prepustiti Goricu.

Jer, imali su Goričani u 25. kolu čak 12 bodova više od Rijeke, Hajduk je u jednom trenu zaostajao čak 15, Gorica je u tom dijelu sezonu bila, zapravo, jedina momčad koja se ni za što nije borila. Treće mjesto i Europa, naime, bili su - beton. Međutim, uspjeli su Goričani to prokockati, došli su u situaciju da im uoči zadnjeg kola visi taj povijesni europski iskorak. Treba im bod u zadnjem kolu u Rijeci da budu treći, ali i Riječani se bore, Splićani također, može se momčadi Siniše Orešćanina dogoditi da na kraju završi tek peta.


A da zakapari četvrto mjesto, koje vodi u Europu ako Dinamo osvoji Kup, trebao je Gorici bod protiv Zagrepčana. Međutim, nisu domaćini niti to uspjeli, Dinamo, koji nije zaigrao u nominalno najboljem sastavu, rutinski je slavio. Dobro, imali su Goričani više prilika i udaraca prema golu Modrih, imali su i kazneni udarac pred kraj susreta, ali Dinamo je imao raspoloženog Zagorca. Lovrić, pak, ide stopama Miereza... Imao je Dinamo i Gavranovića koji je trima udarcima probušio Banića i donio pobjedu, mogao zabiti još koji.

Ne da se Gavranović, sad je opet bacio rukavicu Mislavu Oršiću i pretekao ga u utrci za Dinamova najboljeg strijelca u HNL-u, Gavranović vodi 17:16!. Vratio se Gavranović nakon ozljede gladan golova i nogometa, na Rujevici je 'grizao' kao mladić, protiv Varaždina bio blizu pogotka pred sam kraj dvoboja, u Gorici mu se trud vratio. Imao on motiva, želi se, što je više moguće, nametnuti švicarskom izborniku prije Eura, a možda su ga motivirale i najave da Dinamo traži napadača za novu sezonu. Inače, Gavranović je Gorici zabio šest golova ove sezone, jesenas hat-trick u Maksimiru, sad i hat-trick u Velikoj Gorici.


Ipak, najveći dobitinik ove utakmice bio je Damir Krznar. Nije mu lako sastavljati momčad zadnjih tjedana, odmarao igrače ili igrao s najboljom momčadi, uvijek će netko prigovoriti. Vjerojatno su i sad, kad su vidjeli prvih 11, mnogi mrmljali kako time Gorici olakšava posao.

Međutim, Krznar je dobio sve što je poželio. Uspio je odmoriti neke važne igrače, 'rastrčati' Petkovića, a Dinamo je pritom i pobijedio. Uz to, dao je nove minute mladim igračima, uz Ivana Šaranića ovaj put je zaigrao, debitirao, Martin Baturina. Šaranić je jednom opalio iz voleja, lopta je stala u bloku, a Dinamo je do samog kraja tražio i uvjerljiviju pobjedu, bez 'kočenja', dokazujući i time da igra samo za sebe i svoj račun.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 17:38