Damir Krznar i Silvijo Čabraja

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Krznar: ‘Napromašivali smo se, a bilo je i sebičnosti‘ Trener Lokosa: ‘I dragi Bog nas je nagradio‘

‘Dečki su htjeli, ali se nisu mogli pokrenuti. Kad smo došli na ‘radnu temperaturu‘, bilo je kasno‘.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. studeni 2021. 18:17

Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, bio je iznimno zadovoljan nakon 1:0 pobjede svog sastava protiv Dinama.

- Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, u kojem smo i došli do te rezultatske prednosti. Dinamo je u četvrtak imao tešku utakmicu s Rapidom, očito je bilo da se energetski potrošio i nije nam mogao parirati u prvom poluvremenu. Osjetilo se da su se Plavi "ispraznili" protiv Austrijanaca, i na tjelesnom i na mentalnom planu, znali smo to iskoristiti i materijalizirali smo bolju igru - rekao je Čabraja i nastavio:

- U nastavku je, pak, Dinamo malo pojačao ritam, ima moćne i kvalitetne igrače koji su preuzeli igru, pritisnuo nas je. Bili smo lošiji na tim famoznim drugim, "ničijim" loptama, nije nas bilo na pozicijama na kojima smo trebali biti. No, korektno smo se branili, a na kraju nas je i dragi Bog malo nagradio, pa smo uspjeli osvojiti sva tri boda. Čestitke mojim igračima na htijenju, želji i karakteru - kaže Čabraja.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

A trener Plavih, Damir Krznar, upro je prstom u blijedo prvo poluvrijeme svog sastava...

- Žalit ćemo zbog našeg iznimno lošeg ulaska u utakmicu. Bili smo teški, tromi i spori, Lokomotiva je dominirala u svakoj reakciji, bila je brža, odlučnija i čvršća. Ne bih čak rekao ni da je došlo do mentalne blokade, dečki su htjeli, nije to bilo prijeporno. Ali, jednostavno se nisu mogli pokrenuti. Kad smo došli na "radnu temperaturu", već je bilo kasno. Imali smo u tom prvom dijelu priliku za rezultatski povratak, ali neiskorišteni kazneni udarac još nas je malo pogurnuo prema ponoru - govorio je Krznar i nastavio:

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

- Iako je naša reakcija u nastavku igre bila jako dobra, ipak je pobjednika odlučilo prvo poluvrijeme, u kojem nismo uspjeli povezati niti igre. Stvorili smo strahovito mnogo prilika u drugom poluvremenu, možemo biti vrlo zadovoljni kreacijom, ali isto tako smo jako nezadovoljni realizacijom. Naš je pogodak cijelo drugo poluvrijeme "visio u zraku", ali napromašivali smo se, bilo je brzopletosti i sebičnosti. Da smo zabili gol, vjerojatno bi se sve okrenulo na našu stranu, ali bio je to takav dan, lopta jednostavno nije htjela u gol. Silno smo željeli pobjedu prije stanke, nadali smo se da će nam ova tri boda donijeti novi polet, ali ostali smo praznih ruku i jako žalimo zbog toga. Trebat će nam vremena da opet "skupimo glave" i vratimo se pobjedama, kako bismo našim navijačima, koji su u Kranjčevićevoj bili znatno bolji od nas na terenu, uljepšamo završetak jeseni - rekao je Dinamov strateg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:53