BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
MODRI IPAK SLAVE

Krznar otkrio kako je pobijedio u Koprivnici, ključna stvar dogodila se na poluvremenu: ‘Plan B je uspio‘

Uvođenjem jednog igrača i izmjenom taktike Dinamo je našao način da se iz Podravine vrati s bodovima
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 01. svibanj 2021. 19:44

Dinamov trener Damir Krznar u najavi utakmice je nahvalio Slaven Belupo, pretpostavljao je da bi Farmaceuti i njegovoj momčadi mogli pružiti dobar otpor. Ipak, Modri su se kući vratili s punim plijenom.

- Očekivali smo sve, samo ne laganu utakmicu. Baš iz toga razloga što nam je u petak otpao Atiemwen kao jedina opcija za napad. Zbog toga smo morali kombinirati, ali na svu sreću odradili smo plan A i plan B, prvo s viškom veznih i brzim Oršićem u špici, a nakon toga povratkom u našu klasičnu formaciju kad je ušao Tolić – rekao je Krznar.

Upravo je uvođenje visokog ofenzivca bio ključan potez, jer Tolić je bio taj koji je zabio toliko važan prvi gol nakon kojeg je sve ipak puno lakše.

- Ajmo reći da je taj plan B urodio plodom. Prvo poluvrijeme bilo je rovovska bitka s obje strane, no ne mogu biti nezadovoljan. Počeli smo izuzetno dobro, 15-20 minuta smo kontrolirali posjed kroz vezne igrače, vrlo dobro smo izlazili u drugu zonu. Nedostajalo je završnice i dubine, Oršić je konstantno napadao, no nismo ga uspjeli naći. Na poluvremenu je bila odluka da se vraćamo u trojku s dva brza krilna napadača i to je urodilo plodom, pogotovo s ulaskom Tolića – dodao je Krznar.

Tomislav Stipić mogao je biti zadovoljan prikazanom igrom, naravno ne i rezultatom.

- Dinamo je na kraju zasluženo pobijedio. Utakmica je bila kvalitetna, visokog intenziteta po brzom terenu, s puno trke i velikim brojem udaraca. Kad se utakmica mogla prelomiti na našu stranu, nismo bili opasni da bismo poentirali u protivničkom šesnaestercu. Dojam je dobar, no sad dolaze utakmice u kojima trebamo rezultat bez dobrog dojma – izjavio je trener Slavena Belupa.

Linker
22. listopad 2021 09:32