RONALD GORSIC/CROPIX
BOLNICA NA MAKSIMIRU

Krznar se okrenuo ‘najbitnijem natjecanju‘, pa otkrio probleme: ‘Ne znam mogu li Ademi i Livaković...‘

Nakon remija s Genkom, Dinamo se vraća na domaći kolosijek, gdje ga čekaju Marin, Jakoliš&co.
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 27. studeni 2021. 15:03

Pogled na kljestvicu dovoljno govori, zagužvalo se pri vrhu, uz nizove Osijeka i Hajduka koji su time bacili ozbiljnu i tešku rukavicu u lice Rijeci (koja je igrala u subotu), ali i aktualnom prvaku Dinamu, kojeg, pak, čeka vrlo intrigantan dvoboj na Šubićevcu.

Nakon remija s Genkom, Dinamo se vraća na domaći kolosijek, gdje ga čekaju Marin, Jakoliš&co., a premda izmoreni od euro-ogleda, i s mišlju prema West Hamu i Londonu, gdje se čekira karta za proljeće u Europskoj ligi, HNL više nije sanatorij kao nekada. Gdje se skupljala snaga za nove europske izazove. Dapače. Osijek je u naletu, a Hajduk je u prvim utakmicama pod Dambrauskasom pokazao da nije odustao od gladijatorske arene, u kojoj se bori do kraja, za konačnu slavu. Malo nagaženi prevelikim brojem nastupa, ozljedama, otečeni stalnom fiksacijom Krznarove pozicije, "modri" doista nemaju pravo na krivi korak. Jer, nakon ovoga slijedi Rijeka u Kupu, pa Hajduk u Maksimiru. Izazov? Malo je reći...

- Veseli nas proljeće u Europi,. ali ne sasvim i Konferencijska liga. Imamo snage i znanja, ali i srca da u zadnjem kolu ostvarimo prolaz kroz Europsku ligu. No Europa je iza nas, sada su sva svjetla uperena na HNL, koje je naše najbitnije natjecanje. To je ono što nam nosi trofeje i što nam daje podlogu da igramo ovako dobro u Europi - svjestan je svega i Damir Krznar.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Polako nam se vraćaju i Čop i Jurić, koji su bili u rehabilitacijskom programu. Čop je možda na raspolaganju za put na Šubićevac, Jurić još ne, a Ademi je nažalost ponovno dobio udarac, pao mu je igrač na isti gležanj i s njim ćemo biti načisto nakon zadnjeg treninga, a i Livaković dulje vrijeme pati s aduktorom. Osjetio ga je ponovno jače nakon Genka i nismo sigurni hoće li nastupiti protiv Šibenika.

Upravo stoga, ali i prevelikog broja "kilometara u nogama", promjena guma je nužnost, a ne samo potreba.

- Zamjene će biti nužne s obzirom na brojne izostanke i osvježenja s obzirom na igrače koji su odigrali utakmice ove jeseni, pogotovo kroz aspekt da nas čekaju nova iskušenja. Treba nam 20-ak raspoženih igrača za ovaj ritam, uz jasnu situaciju da moraju biti na idealnoj radnoj temperaturi.

- Šibenik je izuzetno opasan, pogotovo u tranziciji s možda i najbržim igračem lige, Jakolišem, a tu je i naš Marin koji izuzetno dobro funkcionira, pa Delićem kao dobrom špicom, dva dobra zadnja vezna igrača. Ozbiljan su protivnik, pokazali su to i u Maksimiru. Moramo biti silno ozbiljni i raspoloženi da ostvarimo naše ambicije - zaključit će Krznar.

U logičnom tonu, jer doista, HNL nikad nije bio gušći. Finiš jesenskog dijela intriga je koja pali. Za Dinamo je pritom sve jasno: na štitu, ili pod njim...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 22:49