DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE IGRAČA

Apsolutni junak Hajduka nakon poraza na Maksimiru: ‘Povijest se ponovila, ovo nam je škola za dalje‘

Modri su na Maksimiru osvojili novi superkup, a jedan od junaka, unatoč porazu, bio je Lovre Kalinić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 22:50

Novi pehar završit će u maksimirskom izlogu, Dinamo je u finalu superkupa bio bolji od splitskog Hajduka. U regularnome dijelu nije bilo golova, da bi u lutriji jedanaesteraca kao pobjednik izašla zagrebačka momčad.

Jedan od junaka Splićana svakako je bio fantastični Lovre Kalinić koji ipak u raspucavanju nije uspio okruniti sjajnu partiju:

"Pripremali smo se, u prvome smo dijelu donekle i parirali. Oni su dominirali, imali su više šansi, a u penalima su imali više sreće. Mi nikako nismo uspijevali doći do zraka, Dinamo je imao više prilika, a na kraju je falilo te neke sportske sreće. Ali odlazimo uzdignute glave... Nadao sam se da se povijest neće ponoviti, međutim to nam je škola za dalje, slijedi prvenstvo i utakmica s Istrom. Sve su se ekipe u HNL-u pojačale, ali zna se što je Hajduk, idemo po prva tri boda."

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Za Modre je prve službene minute upisao novopridošlo pojačanje Robert Ljubičić:

"Bila je baš teška utakmica, hajdukovci su nam stvarali probleme, ali u nastavku smo zaigrali bolje. U penalima smo se pokazali boljima. Pitao me trener mogu li preuzeti odgovornost na poziciji koju ne igram, na lijevom beku, a ja sam mu odgovorio da mogu igrati na bilo kojoj poziciji koju me traži. Okrećemo se sada prvenstvu."

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:17