RONALD GORSIC Cropix
POBIJEDILI FAVORITE

FOTO: Veliko slavlje u Rudešu! Drugoligaš iznenadio Istru i izborio četvrtfinale Hrvatskog kupa

Nogometaši Rudeša plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. studeni 2022. 16:05

RUDEŠ - ISTRA 1961 2:1 (1:0 Gudelj (11.), 2:0 Latković (20.), 2:1 Mlinar (77.)

ZAGREB Stadion SC Rudeš. Gledatelja: 250. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 6. Pomoćnici: Perica i Brajković. Četvrti sudac: Cestarić. Delegat: Jurina.

RUDEŠ (4-2-3-1): Kralj 6,5 - B.Brajković 6,4, Ćosić 7,5, Campos 6,5, Boršić 6,5- Srbljinović 6,5(od 45. Pasariček 6,5), Krizmanić 7- Liklin 6 (od 24. Rešetar 6,5), Latković 7,5, Araujo 6 (od 61. Laća 6) - Gudelj 6,5 (od 63. Kovačević 6). Trener: Davor Mladina 7.

ISTRA 1961 (3-5-1-1): Lučić 6 - Marešić 6, Galilea 6, Perković 6 (od 71. Kadušić 6)- Hujber 6, Mlinar 6,5, Petrusenko 6, Caceres 6, Antovski 5,5 (od 45. Boultam 6)- Lauš 6,5 (od 71. Travaglia 6)- Bakrar 6. Trener: Gonzalo Garcia 6.

Žuti kartoni: Rudeš: Latković (39.), Srbljinović (44.), Kovačević (83.), Kralj (91.), Pavlek (90.). Istra: Galilea (45.), Caseres (93.).

Crveni karton: Aleksa Latković (94.).

Igrač utakmice: Aleksa Latković (Rudeš).



Mini senzacija u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa, Rudeš je izbacio favoriziranu Istru rezultatom 2:1. Na svome terenu Zagrepčani su bili motiviraniji sastav i zasluženo prošli u četvrtinu finala. Momčad Davora Mladina kompaktnije je izgledala na terenu i dok je inicijativa bila njihova, znali su ju bolje iskoristiti i na kraju krajeva realizirati u svoju korist. Bilo je perioda gdje je Istra preuzela glavnu ulogu, ali to je bilo u kratkim periodima i odlično postavljena obrana domaćih bila je nepremostiva za nogometaše Gonzala Garcije.

Od početka susreta Rudeš je bio bolja momčad, a na vodstvo nisu domaći navijači trebali dugo čekati. Odličnu akciju u 11. minuti počeo je na desnoj strani Aleksa Latković, "sakrio" je loptu od gostiju, a onda ju pravovremeno predaje Luki Liklinu. Veznjak mirno reagira i kroz dva braniča Istre dodaje u prostor Tomislavu Gudelju. Napadač hladnokrvno reagira, te gura loptu kroz noge vratara Ivana Lučića.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

Odmah se osjetila nervoza u redovima gostiju, igra se preselila potpuno na njihovu stranu, a i kada dođu do lopte, ne rješavaju te situacije mirno i brzo ju vraćaju u posjed protivnika. Epilog takve igre je još jedan pogodak Rudeša.

Nakon što su se obranili, mirno reagiraju i bez panike u 20. minuti odličnu loptu sa svoje polovice terena šalje Antonio Boršić. Njome nalazi Latkovića, koji hladnokrvno čeka da prvi potez napravi vratar Lučić. Kada ovaj više nema izbora nego baciti se, desetka Rudeša mirno pogađa mrežu za vodstvo svoje ekipa 2:0.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

S prednošću od dva gola, opustila su se minimalno Zagrepčani, ali dovoljno za šansu Istre. Ipak, pravovremeno reagira obrana domaćih, a iz drugog pokušaja nisu precizni gosti. U 33. minuti "pomrsila" je račune Davora Mladine ozljeda Luke Liklina, ali u svome sastavu ima adekvatnih zamjena i jedna od njih, koji je odlično odradila svoj dio posla je i Dominik Rešetar. Na kraju prvog dijela imao je odličan udarac s ruba 16 metara za smanjiti vodstvo Tino Lauš, ali lopta odlazi malo iznad okvira gola Karla Kralja.

Na odmor "Plavi" zasluženo odlaze s prednošću. U obrani su bili čvršći, u veznom redu konkretniji i svaka lopta je imala smisla, dok su u napadu realizirali sve što su mogli. Drugi dio očekivano su "nabrijaniji" izašli igrači Istre. Ali odlično postavljen blok domaćih, predvođen kapetanom Robertom Ćosićem, nepremostiva im je prepreka.

Ipak, sve češće je lopta na dijelu Rudeša, što nije moglo proći bez kazne. Nakon ubačaja u 77. minuti, ne čiste situaciju u svom kaznenom prostoru do kraja i lopta dolazi do Frane Mlinara, koji s ruba 16-erca neobranjivo pogađa desni kut gola domaćih za 2:1.

Igra zadnjih desetak minuta postaje isprekidana, a na samom kraju utakmice, skoro šok za domaće navijače, ali udarac sa ruba peterca s crte brani Kralj i vremena za promjenu rezultata više nije bilo.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

- Momci su nas učinili ponosnima. Znali smo da su sposobni za najveće stvari, a sada su to i pokazali. Cilj i ambicija su najviši i ako ovako nastavimo dalje, trebali bi ih ostvariti. Sada je fokus na idućoj utakmici prvenstva protiv Cibalije - rekao je direktor Rudeša, Stipe Čondrić.

Ova pobjeda veliki je poticaj vodećoj momčadi Prve nogometne lige, imali su priliku pokazati koliko mogu protiv "velikih dečkiju" iz najvišeg razreda domaćeg nogometa. Rezultat je ovo velikog rada, ali i znanja trenera Davora Mladina. Od njegovog dolaska preporodio se favorit za promociju i ovo im je peta pobjeda iz sedam susreta, uz dva neriješena rezultata.

IZJAVA DAVOR MLADINA (RUDEŠ):

- Osvježili smo momčad od zadnje utakmice protiv BSK-a i igrači su odradili utakmicu na najvišem nivou. Imamo "široku klupu" i mislim da ćemo ona raditi prevagu, to je nešto u što su me danas uvjerili i igrači i to je "luksuz" koji mislim koristiti. Utakmica je po meni prelomljena u prvih 20-ak utakmica, kada je Istra ušla u utakmicu s tri igrača iza. To smo dobro iskoristili i brzo smo došli do vodstva. Bili smo kasnije dovoljno agresivni i kompaktni u branjenu, te mislim da smo zasluženo pobijedili. Momčad nije slučajno u vrhu tablice godinama i to je nešto što sam znao. Ja im mogu pomoći iskustvom i zajedno vjerujem da možemo ostvariti zacrtane rezultate.

IZJAVA GONZALO GARCIA (ISTRA 1961):

- Počeli smo utakmicu bez agresivnosti i u prvih 20 minuta zaista smo bili loši, za razliku od jako motiviranog Rudeša koji je to odlično iskoristio i kasnije je bilo teško vratiti se "u utakmicu". Kod prvog gola njihov igrač je sam izašao na našeg vratara, bez dobre reakcije naše obrane, dok smo kod drugog pogotka samo "gledali" loptu, bez adekvatne reakcije. To su dvije šanse u kojima se nismo dobro postavili, a oni ih iskoristili. Nismo se uspjeli nametnuti i stvoriti dovoljan broj šansi. Bez koncentracije i energije smo njima "pomogli" da dođu do vodstva. Nakon toga počeli smo bolje igrati, ali teško je vratiti se nakon dva primljena gola. Drugi dio smo dobro odigrali, stvorili smo nešto šansi, ali bez uspješne realizacije.

Ranije je četvrtfinale već osigurao Slaven Belupo sa 6-0 pobjedom nad Nedelišćem.

U ostalim dvobojima osmine finala u srijedu igraju BSK Bijelo Brdo - Rijeka (13 sati), Bjelovar - Lokomotiva (14 sati), Varaždin - Osijek (15.30 sati), Šibenik - Gorica (18 sati), dok se utakmica RNK Split - Dinamo igra 14. veljače 2023.


image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
11. travanj 2024 03:12