VLADO KOS/Cropix
PALA JE I ISPRIKA

Klub se oglasio zbog kontroverzi u utakmici s Dinamom i kaznio igrača: ‘Pozivamo institucije na reakciju‘

‘Branimir je nakon utakmice izrazio kajanje za svoje neprimjereno ponašanje te preuzeo odgovornost‘
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2023. 09:11

Uz pobjedu 8:0, Dinamo je u srijedu u Oriovcu protiv Oriolika osigurao plasman u četvrtfinale SuperSport hrvatskog nogometnog kupa. Osim što su Modri postigli osam pogodaka, utakmicu je obilježila i izmjena u 24. minuti, kada je domaći trener zamijenio Branimira Kokotovića, a u igru ubacio Šimuna Lucića. O Kokotoviću je govorio i Sergej Jakirović nakon utakmice, rekavši kako je "igrač s brojem osam (Kokotović) inicirao tenzije".

O svemu što se dogodilo, odlučio se oglasiti i NK Oriolik Oriovac, poslavši službeno priopćenje.

"Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje NK Oriolik iz Oriovca, od 01. studenog 2023. godine, odnosno od odigravanja utakmice 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, između NK Oriolik iz Oriovca i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba i aktualnog hrvatskog prvaka, GNK Dinamo iz Zagreba. Želimo, odbacujući sve pokušaje prikupljanja "jeftinih poena preko leđa" NK Oriolika, koji su snažno prisutni u javnom prostoru, svim zainteresiranim vrlo jasno i nedvosmisleno istaknuti sljedeće:

- naš Klub njeguje načela poštovanja i uvažavanja svih sportskih protivnika, i tako će ostati i dalje.

- oštro osuđujemo neprimjereni oblik ponašanja našeg ponajboljeg igrača, Branimira Kokotovića prema gostujućim igračima i stručnom stožeru, zbog čega je trener Stefanović odlučno i ispravno reagirao te ga ubrzo izvadio iz igre. Slijedom navedenog Kokotoviću je Klub izrekao odgovarajuću stegovnu mjeru. Branimir je nakon utakmice izrazio kajanje za svoje neprimjereno ponašanje te preuzeo odgovornost za isto, uz ispriku igračima i stručnom stožeru GNK Dinamo, te navijačima obaju klubova.

- oštro osuđujemo svu neprimjerenu komunikaciju te prijetnje upućene našem Branimiru Kokotoviću i/ili njegovoj obitelji te pozivamo nadležne institucije na odgovarajuću reakciju s ciljem promptne zaštite njihovog integriteta.

- nismo i nećemo komentirati suđenje, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u funkcionalnost sustava sudačke organizacije.

- koliko god bili neveliki, nikome nećemo dati za pravo da se na neprimjeren način poigrava s imenom NK Oriolik, posebice, ne sada na isteku jubilarne 100. sportske godine, u trenutku odvijanja povijesno radosnih događaja za naš Klub i mjesto.

- Na kraju, se zahvaljujemo GNK Dinamo na svemu što je učinio za naš Klub i Oriovac, čime je snažna veza dvaju bratskih klubova i navijača postala neraskidiva, te ujedno pozivamo sve zainteresirane da se uključe u našu skorašnju aukciju autentičnih Dinamovih dresova s potpisom igrača čime imaju priliku postati vlasnik jedinstvene uspomene te tako izravno pomoći najmlađim stanovnicima Oriovca kroz podizanje razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u mjesnom dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Ovim putem se od srca zahvaljujemo svim medijima na praćenju, potpori i promociji našeg Kluba i mjesta, te ljubazno molimo za objavu ovog priopćenja", stoji u priopćenju.

Linker
17. svibanj 2024 23:13