Slavlje igrača Bednje

 Screenshot: Facebook
OKRŠAJ ZA PAMĆENJE

Lude utakmice u Hrvatskom kupu! Čak 10 pogodaka u Strmcu, Varteks ispao una penale, Hajduk ide u goste Tehničaru

16 hrvatskih klubova izborilo mjesto u sljedećoj rundi Hrvatskog kupa, gdje ih očekuju sudari sa 16 nositelja
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 20:35

U srijedu je odigrano svih 16 utakmica pretkola Hrvatskog kupa. Tehničar Cvetkovec je uvjerljivo svladao petrinjsku Mladost i izborio plasman među 32 najbolja gdje ga čeka ogled s Hajdukom. Već i sam pogled na zapisnik uoči utakmice pokazao je da su gosti u problemima, stigli su tek s dvije zamjene i pričuvnim vratarom. Tehničar je ipak znatno kvalitetnija momčad od Mladosti, što je potvrdio uvjerljivom pobjedom i dominantnom igrom.

Petrinjci su još i dobro prošli sa samo četiri komada u svojoj mreži, a završnicu su odigrali s čovjekom manje. Pred velikim brojem gledatelja na Starom bregu gosti su se načeli sami, Hudak je zakuhao autogol koji je pripisan Pilapoviću. Ubrzo je igrač-trener Tehničara Vrkić povisio na 2:0 na asistenciju Hudaka, da bi potom Milek poslužio Bačija koji sprema loptu pod gredu za 3:0. U nastavku je Bači postavio 4:0 krasnim pogotkom u rašlje, da bi u 70. minuti iznudio i isključenje Smakiqija.

Nogometaši Belišća pitanje pobjednika riješili su već u 1. minuti protiv BSK Buka kada je pogodak postigao Gazić. Do kraja prvog djela u listu strijelaca još dva puta upisao se najbolji igrač utakmice Filip Radovanović.

Pobjeda Borinaca protiv Slavonca u Bukovlju - i pripadajući plasman u 1/16 završnicu Kupa Hrvatske - čista je kao suza! A ostvarena je u “zoni Cesarini” prvoga dijela; najprije je lukavi Ležaić znao kazniti grubi propust domaćeg tandema Matić-Vukšić, a onda je nekoliko sekundi prije odmora trener-igrač Jarminčana uz pomoć vratnice udvostručio prednost Zelenih koja je za domaće Crvene ostala nedostižna. Najveći je ovo uspjeh jarminačkog nogometa koji se organizirano igra od 1949. godine!

Kvalitetniji domaći drugoligaš BSK Bijelo Brdo opravdao je ulogu favorita porazivši trećeligaša iz Slavonskog Broda koji je već nakon prve četvrtine susreta spoznao da će mu Bijelo Brdo biti zadnja stanica u ovosezonskom natjecanju za hrvatski Kup budući da su tada igrači u žuto-plavim dresovima stekli dva nedostižna pogotka prednosti uz kontrolu igre protiv Marsonije!

Višerangirani ligaš Grobničan uspješno je prošao gostovanje u dolini Neretve. Domaći Plavo-bijeli mogu žaliti za propuštenim situacijama u nastavku susreta kada su mogli povesti, najbliži tome bili su u 74. minuti kada je udarac Marija Marića zaustavila greda. Potom su kažnjeni...

Solinjani su s kombiniranim sastavom izborili sljedeće kolo Kupa protiv Funtane. Prva dva gola postigli su iz kaznenih udaraca nakon rušenja Nine Majdova i Karla Vodanovića, a precizni su bili Luka Mamić i Dino Klarić. Na 3:0 povisio je junior Nino Majdov, a potom je bio strijelac i petog pogotka. Počasni pogodak za goste je postigao Emanuel Šegon iz kaznenog udarca. Teško, ali zasluženo Bistrani su izborili plasman u sljedeće kolo Hrvatskog kupa. Mučili su se s Vodicama, ali na kraju su ipak pobijedili golom mladog Ljubića, prvim u dresu Bistre.

Nije se dogodilo iznenađenje u Križevcima, ali se Milinovićeva družina morala namučiti u ogledu s Križevčanima koji su pružili snažan otpor, napose u prvom poluvremenu. Sve je mirisalo na laku zadaću za momčad s Klake koja je rano povela nakon prekršaja za najstrožu kaznu na Hoiću. Pavlovićeva momčad se zatim potpuno otvorila i ušla u ravnopravnu borbu na travnjaku. Bilo je poluprigoda na obje strane, a domaćini su izjednačili u završnici poluvremena prekrasnim pogotkom kapetana Hrvoja Mladena iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Prekršaj je izborio njegov brat Mihael, a braća Mladen su i bila najveća opasnost za gostujuća vrata. Dubrava je u drugom poluvremenu ubacila u višu brzinu i to im je donijelo plodove. Nakon prekida, najbolje se u kaznenom prostoru domaćina snašao Turanjanin, a nešto kasnije gosti su ispremiješali domaću obranu i pogotkom Žabeca izborili daljnje natjecanje u Kupu.



SuperSport Kup, 1. kolo:

Belišće - BSK Buk 3:0

Bistra - Vodice 2:1

Bjelovac - Gaj Mače 1:0 (nakon produžetka)

BSK Bijelo Brdo - Marsonia 5:1

Moslavina - Međimurje 3:2

Nedelišće - Varteks 3:3 (5:4 na penale)

Nehaj - Primorac Biograd 0:4

Neretva - Grobničan 0:2

Radnik Križevci - Dubrava 1:3

Sava Strmec - Bednja 4:6

Slavonac Bukovlje - Borinci 0:2

Solin - Funtana 6:1

Tehničar Cvetkovec - Mladost Petrinja 4:0

Virovitica - Mladost Ždralovi 0:6

Vuteks Sloga - Jadran Poreč 1:2

Papuk - Karlovac 0:0 (4:2 nakon penala)

Linker
24. travanj 2024 21:54