Navijači Primorca iz Biograda

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
NAJLJEPŠI KRAJ

Najčudnija priča hrvatskog nogometa završila potezom koji zaslužuje godišnju nagradu za fair-play!

Primorac je zasluženo pobijedio protivnika i neće biti izbačen iz Hrvatskog kupa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. rujan 2022. 14:07

Nehaj iz Senja nije se žalio, neobična priča Hrvatskog kupa je riješena. Primorac iz Biograda ostao je u natjecanju te će igrati u šesnaestini finala na svojem terenu protiv Varaždina. Termin je 19. listopada, ali imaju se pravo dogovoriti i za drugi.

Zaplet se dogodio u pretkolu Kupa u kojem je Primorac svladao Nehaj 4:0 na gostovanju, ali je u završnici napravio dvije zamjena igrača u dva intervala što po pravilima nije smio jer je prije toga već iskoristio dva intervala za vrijeme susreta. Jasno je da propisi dopuštaju pet zamjena, no u samo tri intervala tijekom igre te u stanci između dva poluvremena.

Nehaj je neslužbeno najavio žalbu, ali nije je podnio. Trebala je pismeno doći u ured HNS-a do kraja petka, a nije stigla. To je vrhunski sportski potez kluba iz Senja za koji zaslužuje vrlo ozbiljnu kandidaturu za godišnju nagradu fair-play. Pošteno su priznali poraz koji je bio visok i nisu u jednoj administrativnoj pogrešci suparnika tražili plasman dalje za stolom. Kojeg ga terenu nisu izborili, pogotovo što taj događaj nije utjecao na rezultat. Zaslužili su da im HNS pošalje barem jedan set lopti službenog partnera HNL-a Uhlsporta. Barem toliko...

Nehaj je imao sve u svojim rukama. Iako se Primorac vadi da je pogreška sučeva koji nije čekao da oba igrača planirani za zamjenu uđu u igru u 87. minuti, kad je rezultat već bio 4:0, nego je nakon jedne zamjena nastavio igru, a potom za dvadesetak sekundi dao da se obavi sljedeća, odgovornost je na klubu.

U slučaju žalbe Povjerenstvo za kup HNS-a zatražilo bi očitovanja svih aktera, ali ne bi imalo puno manevarskog prostora. Već je u sustavima hrvatskog nogometa na nižim razinama bilo takvih slučajeva i uredno su ti susreti registrirani 3:0 za ekipu koja se žalila.

Primorac se zahvaljujući Nehaju izvukao bez posljedica, trakavice nema, afere je izbjegnuta. Međutim, sudačke organizacija treba dobro analizirati jesu li suci zaslužili kaznu zbog zbrke s tom zadnjom zamjenom. Sudio je Dario Kulušić koji ima itekako prvoligaškog iskustva, pomoćnici su bili Perica i Brajković, svi iz Šibenika.

Linker
01. svibanj 2024 12:51