Igrači Dinama u srijedu u Kupu gostuju kod Banjola

 GORAN MEHKEK Cropix
DAN ZA PAMĆENJE

Nakon dolaska Dinama više ništa neće biti isto: ‘Želimo potvrditi da smo vrijedni ovoga‘

Iz NK Banjole su osigurali nekoliko montažnih tribina, pa će ukupni broj mjesta biti 1000 sjedećih i 200 stajanja
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. rujan 2024. 07:53

Nakon srijede više ništa neće biti kao prije. U sportskom centru Prematinke, koji je kroz desetljeća ulaganja postao sjajan i funkcionalni objekt kojeg mnoge i više rangirane sredine nemaju, gostuje najuspješniji klub Hrvatske, Dinamo! To se događa tjedan dana nakon što su Modri debitirali u Ligi prvaka. Na stranu jedan ružan rezultat, činjenica da Dinamo dolazi na Prematinku jasno govori o dimenziji kup utakmice kojoj će akter biti i NK Banjole.

Ovo je posebna godina za klub iz lijepog mjesta pet kilometra udaljenog od Pule. Kronologija ukazuje kako je 1974. počela era NK Banjole, predvođena neimarom sporta i nogometnim stvarateljem toga doba, Antom Blaškovićem. Od tada je bilo uspona i padova, tipičnih za amaterske sredine, ali je klub prerastao u stabilnu vrijednost društvene zajednice koja broji oko tisuću ljudi. Uz upravu koju predvodi Vlado Ribić, a uz podršku općine Medulin, NK Banjole rastu u svim segmentima.

Izgradili su i stalno poboljšavaju dojmljiv infrastrukturni "arsenal", omladinske kategorije su sve masovnije i uspješnije, imaju i žensku ekipu, organiziraju odličan omladinski turnir s mnoštvom mladih iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Ono što je vrh te piramide, naravno, jest prva momčad.

Ona je prošle sezone ostvarila veliki uspjeh i izborila plasman u viši rang, iskoračivši izvan županijskih okvira. Banjole su sada član 3. lige Zapad, gdje su u prva četiri kola ostvarili solidan učinak od 1 pobjede, remi i dva poraza. Logično je da se trebaju prilagoditi zahtjevnijem natjecanju, ali u tom smislu kvaliteta kadra, kao i rad trenera Dragana Tomića prilično su jaka garancija. Tomić je već petnaestak godina dio kluba i trenutno živi najbolje memorije karijere.

Energija i strast za nogomet

- Dolazi nam Dinamo i to je velika nagrada za sve što smo učinili u proteklom razdoblju, za puno truda koji su igrači uložili. Nama je prvenstvo prioritet, u fazi smo kada se prilagođavamo težoj konkurenciji, ali naravno da smo sada fokusirani na kup utakmicu s velikim Dinamom. Želja mi je da pružimo dostojan otpor Modrima i potvrdimo kako smo vrijedni svega što smo postigli u proteklom periodu - kazao je Dragan Tomić, vrlo tražen i medijski ovih dana zbog sigurno najveće utakmice u povijesti kluba.

Njegova momčad je proboj u ovu fazu Kupa prvo izborila ulaskom u finale Županijskog, a onda i pobjedom u pretkolu nad petrinjskom Mladosti. U kadru su neki iskusni, ali i niz mladih igrača, punih entuzijazma i volje za nogometnim nadigravanjem. S obzirom na to da se radi o amaterskom okviru, momcima koji su zaposleni, s obiteljima i obvezama svakodnevice, upravo je ta energija i strast za nogomet na temelju njihovih natjecateljskih iskoraka.

Jedan od simbola tih Banjola je svakako David Luchesi, koji je dugo godina na Prematinki.

Zlatna uspomena za zlatnu godišnjicu

- U Banjolama je stvarno lijepo i uživamo. Dobro treniramo, a od ove smo sezone i u višem rangu. To je svakako veliki izazov za sve nas. Kup utakmica s Dinamom je zbilja poseban doživljaj i bit će veliki gušt nastupiti u takvom susretu. Trudit ćemo se pokazati što više možemo.

Vodstvo kluba se doista silno trudilo da ispuni vrlo velike organizacijske zahtjeve. Osigurali su nekoliko montažnih tribina, pa će ukupni broj raspoloživih mjesta biti 1.000 sjedećih i 200 stajanja. Iz Dinama su najavili dolazak 320 BBB-a. Ulaznica praktično nema već duže.

Ono što najviše muči klupsko vodstvo je prognoza vremena. To je jedina točka u kojoj nemaju utjecaja. Jasno je da bi kiša, koja je u opciji 50%, bitno utjecala na doživljaj cijelog događanja, jer natkrivenih mjesta nema. Igralište je solidno, ali neke jače padaline mogle bi stvoriti problem.

Možda i vrijeme bude naklonjeno, te se suhim izdanjem uključi u doprinos proslavi 50 godina kluba, uz utakmicu koja će biti velikim slovima upisana u anale NK Banjola. U srijedu od 16 sati, uz TV-prijenos, na Prematinki se stvara zlatni okvir memorije za zlatnu godišnjicu...

Sastav za Dinamo (4-2-3-1): Tepšić - Posavec, Hoxha, Ćosić, Vujica - Dadić, Rotar - Vujičić, Hairlahović, Antanasković - Miljanić.

Linker
25. rujan 2024 07:53