Trener Rudeša Davor Mladina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
GORČINA NAKON ISPADANJA

‘Nama je VAR ukrao snove, taj udarac se čuo sve do Zagreba! Ovo bi mi mogao biti zadnji klub u Hrvatskoj‘

Nakon ispadanja iz Hrvatskog kupa, trener Rudeša najavio je čak i mogući odlazak iz Hrvatske
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 09:42

Rudeš se porazom 2:0 od Slaven Belupa u Koprivnici oprostio od SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hrabro su se igrači Davora Mladine držali protiv trenutno četvrtoplasirane momčadi najjačeg razreda hrvatskog nogometa, ali u završnici su ipak nespretno primili dva gola.

No, iako domaćinima ne zamjeraju ništa, u ustima je ipak ostao "gorak okus", zbog situacije s kraja 85. minute, pri rezultatu 0:0. Naime, nakon jednog ubačaja prvi na lopti na vrhu peterca bio je Rudešov Luka Pavković i istu je prvi odbio dalje u prostor, dok Belupov Filip Hlevnjak, iako u vjerojatnoj namjeri da ide na loptu, nije došao ni blizu iste, nego je njegov pokušaj izbijanja i rješavanja neugodne situacije, završio na nozi braniča Rudeša. Glavni sudac susreta Dario Kulušić dosudio je prekršaj za domaćine i iako je na jedan moment zastao s rukom na slušalici, pokazao je znak za nastavak igre.

- Ne zamjeram Belupu ništa. Dapače, čestitam na pobjedi. Međutim, nama je VAR ukrao snove. U 85. minuti trebao je biti dosuđen penal za nas, jer udarac se čuo sve do Zagreba. Naravno, niti to ne znači da bi mi na kraju pobijedili, ali da smo poveli u toj fazi utakmice, tko zna kako bi dvoboj završio. I znate, toliko sam ljutit da razmišljam kako bi mi Rudeš mogao biti zadnji klub kojeg vodim u Hrvatskoj - naglasio je trener Davor Mladina.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Istog je razmišljanja i sportski direktor Silvio Marić.

- Mi na klupi nismo dobro vidjeli što se dogodilo, pa nismo mogli odmah niti inzistirati na pregledavanju u VAR sobi. Iako to niti nije naš zadatak, već tih sudaca. No, odmah po okončanju dvoboja prilazili su nam i komentirali kako smo oštećeni za penal. Ne znam čemu to. Ali očito smo pokazali mišiće, izbacivši Istru. Žao mi je, jer mi smo strpljivo gradili i ovu priču, odnosno vodili utakmicu prema konačnom uspjehu. Bili smo dostojan suparnik, pa da smo još poveli u 85. minuti… - vrlo konkretan bio je Silvio Marić.

- Ispali jesmo i jedino što mogu jest čestitati Slaven Belupu. Ali zbilja mi nije jasno zašto postoji VAR, ako ga se ne koristi? Doduše, pitam se da je s druge strane bio neki od v(od)ećih hrvatskih klubova, kakva bi bila reakcija? Imamo sve alate za pomoć nogometu, a ne konzumiramo ih u situacijama kad treba - zaključio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Velika borba i pokazana želja, ali i zavidna kvaliteta, sve je skupa "palo" u vodu u samo tri minute. Ostaje žal da je sve moglo (trebalo) biti drugačije. Ipak, upravu kluba i igrače, sve osim rezultata može veseliti i "napuniti" im baterije da nastave u sezoni kao i do sada. Pozitivna atmosfera u momčadi mora ostati, jer pred njima je nastavak borbe za ostvarenje zacrtanih ciljeva uoči sezone, to je naravno promocija. Imali su i ovaj put podršku svojih Rudeš Boysa, koji skupa s momčadi proživljavaju sretne, ali i one manje radosne trenutke.

Kako bilo, Zagrepčani nisu i ne moraju biti razočarani. Prikazali su se u odličnim protiv člana elite domaćeg nogometa, i to stanovnika gornjeg doma tablice Hrvatske nogometne lige. Najavili su se tako u najboljem svijetlu uoči toliko željene i očekivane promocije koja je, iako još ništa nije gotovo u Prvoj nogometnoj ligi, vrlo izvjesna.

Pred njima je važna prvenstvena utakmica protiv drugoplasiranog Vukovara 1991. Ako Rudeš pobijedi, pobjeći će prvoj pratnji na velikih, možda i nedostižnih 12 bodova. Ali naučeni iskustvom, svjesni u momčadi sa zapada grada kako su posljednje dvije godine gledali kako ostaju bez mjesta u HNL-u, neće posustati i odigrati maksimalno koncentrirano i motivirano do kraja.

Linker
19. travanj 2024 17:45