Srđan Vrančić/Cropix
SPEKTAKL U NAJAVI

Od dolaska Hajduka dijeli ih jedna pobjeda: ‘Ovdje je ljubav prema Bijelima veća nego u Splitu’

Ako izborimo utakmicu s Hajdukom, trebat će i dodatne tribine, bit će pravi spektakl, kaže Krstičević
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 27. rujan 2023. 08:47

Ploče gore, Ploče žive da im Hajduk dođe. I Ploče istu, “samo jednu želju ima”...

Dobro, dvije želje, ako ćemo pravo, jer dolazak Hajduka svrstat ćemo pod broj 1, to je danas prioritet, a tu je odmah i slogan o priželjkivanju titule prvaka za splitske “bijele”, piše Slobodna Dalmacija. Jer, nema se tu što kriti, golema je većina navijača Hajduka na potezu oko Ploča, sjeverno prema Makarskoj, južno sve do Opuzena, Metkovića... Ljubav posebna kova i čvrstine.

Između stoji lokalni miljenik Jadran, s dodatkom Luka Ploče, koji bi trebao protiv Belišća ove srijede (s početkom u 15.30 sati) osigurati da mu idući protivnik u kupu bude – Hajduk.

A termin je 1. studenoga, nominalno, Svi Sveti, te srijede, ali dade se još oko toga kombinirati. Dan prije ili kasnije, vidjet ćemo.

Križaljka je već tako posložena: Hajduk, koji se unaprijed u Gornjoj Vrbi kod Slavonskog Broda sa 6:0 protiv Omladinca plasirao u osminu finala kupa, odlazi u goste pobjedniku susreta Jadran LP – Belišće. Na Svi Svete...

Pa bolje je otić u Ploče, nego u Belišće?!

- To i mi svi priželjkujemo, da nam Hajduk dođe, nadamo se takvom raspletu, bit će velika fešta - potvrđuje nam Mišo Krstičević (65), trener, ali i alfa i omega pločanskog Jadrana.

Mišo nam je čest sugovornik glede komentara, inače nekadašnji prvotimac i trener, te reprezentativac Hajduka, treba i to reći...

Bit će veselo danas u Pločama, premda je - shvatili ste - sve to samo zagrijavanje da Hajduk dođe.

- Prvo reci hop, pa onda skoči, ali mi ne bježimo od toga da smo favoriti protiv Belišća. Zanimljivo je da u srijedu dočekujemo Belišće, a u subotu već igramo gore kod njih u Slavoniji.

image
Jurica Vukojević

Ždrijeb se često tako poigra, što vam je važnije?

- Dobro smo startali u prvenstvu, mi smo vodeći, a Belišće je pri dnu. No, to ne mora ništa značiti. Ali da smo favoriti jesmo, ali to treba pokazati i na terenu. Važnije je ovo sada, ako već moram birati.

Motiv je dolazak Hajduka?

- Apsolutno. Samo da Belišće eliminiramo. Ne, nije nam to poseban pritisak, znamo što moramo, u dobroj smo formi, dobro smo startali i dobro igramo – priča nam Krstičević bez krzmanja. Vrlo je otvoren i iskren. Uostalom, takvog ga znamo godinama.

Sigurno su opsežne pripreme glede organizacije u gradu i na vašem igralištu “Jadranovo”?

- Pa za Belišće nema ništa posebna, imamo tu svojih 600, 700 mjesta i to će, nadam se, biti ispunjeno do posljednjeg mjesta. A onda, e onda slijedi ludnica... Ako izborimo dolazak Hajduka, trebat će i dodatne tribine, bit će pravi spektakl. Da bude fešta, da se ljudi zabave, da imaju što vidit, svoje ljubimce iz Hajduka. Da budu svi zadovoljni i da se zaradi.

Koliko vam samo znači dolazak Hajduka. Zato ozbiljno na Belišće! A oni se taman trgnuli kod Trnja?!

- Tako je. Sad su dobili u gostima kod Trnja 3:0, ali ja mislim da je sve u našim rukama da budemo na razini kao dosad. Velika nam je to prilika, a i meni obveza.

Zašto vama?

- Kao trener Hajduka želio sam dovesti “bijele” u svoje Ploče, ali nisam uspio, otišao sam prije toga, nisam dugo potrajao, ha, ha, ha... Doveo sam Hajduk u Opuzen, a onda smo trebali i u Ploče, ali eto... Hajduk dugo, dugo nije bio u Pločama, nemojte me hvatati za riječ, ali prošle su duge godine. Ja bih rekao još otkako je Biće Mladinić bio trener. Pamtim tu utakmicu, ja sam igrao za Hajduk, dobili smo mislim 1:0...

Spominjete veliku ljubav spram Hajduka?

- Ovdje vam se Hajduk posebno voli, drugačije nego u Splitu, ljubav je veća i drugačija, kad je čežnja izražena. U Splitu Hajduk dođe kao normalna stvar, a ovdje je to čudo neviđeno. Sve će se sjatit u nas od Makarske do Opuzena i Metkovića, svi u Ploče i takvu šansu ne smijemo propustiti - uvjeren je Krstičević.

Linker
30. travanj 2024 14:06